Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Λήμνος: Μήνυση από συγγενείς νεφροπαθών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

 Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Μυτιλήνης, μέσω του δικηγόρου τους κ. Δημοσθένη Χατζηγιάννη, τρεις συγγενείς αιμοκαθαιρόμενων της Μονάδας Τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου.

Η μήνυση κατατέθηκε μετά από νοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία 

έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές αιμοκαθαιρόμενων, γεγονός που έχει θορυβήσει τους ίδιους τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς, η μονάδα λειτουργεί κάτω από άθλιες συνθήκες, με τους 19 ασθενείς «πεταμένους» σε ένα χώρο που μοιάζει με αποθήκη, χωρίς επαρκή εξαερισμό και με γερασμένα μηχανήματα, αφού το πιο καινούριο μετράει 11 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Μάλιστα, μέχρι την δωρεά των πολιτών μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου στην αρχή της πανδημίας, ακόμα και οι ιατρικές καρέκλες πάνω στις οποίες γινόταν η διαδικασία της αιμοκάθαρσης ήταν όχι μόνο παρωχημένης τεχνολογίας αλλά σχεδόν σάπιες και επικίνδυνες, όπως μας περιγράφουν οι συγγενείς των ανθρώπων που αναγκάζονται να περνούν ώρες της ζωής τους, σε αυτό το χώρο.

Στη μηνυτήρια αναφορά τους οι συγγενείς, ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση για την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας ώστε να μην κινδυνεύσουν ξανά οι Λημνιοί νεφροπαθείς αλλά και οι επισκέπτες του νησιού που κάνουν χρήση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και οι οποίοι το καλοκαίρι τριπλασιάζονται.

Μέχρι τώρα, όλη αυτή την κατάσταση που μας περιγράφουν οι συγγενείς των νεφροπαθών με ιδιαιτέρως μελανά χρώματα, την υπέμεναν, όμως η λοίμωξη που μεταδόθηκε μέσα από το χώρο του νοσοκομείου, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ήταν το γεγονός που εξάντλησε και την τελευταία ικμάδα υπομονής τους.

https://www.limnosfm100.gr/

https://www.dwrea-zois.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.