Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Εξωθούν τους νεφροπαθείς Αμμοχώστου σε αποχή από τις θεραπείες

Εξωθούν τους νεφροπαθείς Αμμοχώστου σε αποχή από τις θεραπείες

Στα άκρα οδηγεί τους νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου η κυβέρνηση με τη στάση της στο θέμα της στελέχωσης της μονάδας αιμοκάθαρσης. Όπως επανέλαβε χθες ο

πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου, Γιώργος Κέζος, οι ασθενείς θα απέχουν από τις θεραπείες στις 8 Απριλίου εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης της μονάδας με επί καθήκοντι γιατρό.

Ως γνωστό, ο ένας από τους δύο γιατρούς που είχαν αναλάβει αυτή την υπηρεσία από τον περασμένο Δεκέμβριο αφυπηρέτησε και στη μονάδα αιμοκάθαρσης έμεινε με ένας μόνο γιατρός. Ο κ. Κέζος κατήγγειλε χθες ότι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας αφήνει εκτεθειμένους τους νεφροπαθείς για καθαρά οικονομικούς λόγους, αφού ο λόγος που δεν συμφώνησε με τον αφυπηρετήσαντα γιατρό για να συνεχίσει στην υπηρεσία ήταν ο μισθός του γιατρού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Κέζο, ο ΟΚΥπΥ προσέφερε στον γιατρό τα μισά χρήματα από όσα λάμβανε με βάση το συμβόλαιό του αναγκάζοντάς τον έτσι να αποχωρήσει.

Ο εκπρόσωπος των αιμοκαθαρόμενων επανέλαβε ότι η μονάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ένα μόνο γιατρό, ούτε μπορεί να υπάρξει σωστή εξυπηρέτηση από τη Λάρνακα. Απέρριψε επίσης κατηγορηματικά ότι μπορεί να καλύψει το κενό παθολόγος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, διέψευσε ότι το θέμα είναι οικονομικό και ότι η προσφορά προς τον αφυπηρετήσαντα γιατρό ήταν με τα μισά χρήματα. Διαβεβαίωσε επίσης ότι σύντομα θα διοριστεί δεύτερος γιατρός.

Επί τούτου, όμως, ήγειρε τις επιφυλάξεις του ο πρόεδρος της Νεφρολογικής Εταιρείας Κύπρου. Με παρέμβασή του στον «Άστρα», ο Κυριάκος Ιωάννου συμφώνησε με τον εκπρόσωπο των αιμοκαθαρόμενων ότι απλός παθολόγος δεν μπορεί να καλύψει το κενό, αφού χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις νεφρολόγου. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Νεφρολογική Εταιρεία θα ζητήσει νομική συμβουλή για τη νομιμότητα της προκήρυξης θέσης παθολόγου για τη συγκεκριμένη θέση από τον ΟΚΥπΥ.

Τάσος Περδίος

 https://dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.