Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Air Liquide: Συμμετοχή σε πρόγραμμα για δημιουργία τεχνητού παγκρέατος

Η Air Liquide ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το CERITD, ένα Γαλλικό κέντρο μελέτης και έρευνας για τη θεραπεία του διαβήτη, ενισχύοντας την
παρουσία της στον τομέα της φροντίδας υγείας στο σπίτι για διαβητικούς ασθενείς. Παράλληλα, η Air Liquide απέκτησε μετοχικό κεφάλαιο στη “Diabeloop”, τη γαλλική start-up που αναπτύσσει ένα ηλεκτρονικό τεχνητό πάγκρεας.
Η νέα συνεργασία με το CERITD αναμένεται να επιτρέψει στην Air Liquide να εξελίξει περαιτέρω την προσπάθεια που ξεκίνησε το κέντρο για συνεργασία μεταξύ του προσωπικού του νοσοκομείου και των νοσηλευτών στο σπίτι. Κατόπιν σχετικής οδηγίας από το γιατρό, ο νοσηλευτής θα μπορεί να συμβάλλει σε μία ακόμη πιο εξατομικευμένη παρακολούθηση του διαβητικού στο σπίτι, όπως για παράδειγμα να ρυθμίσει τη θεραπεία σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο.
Παράλληλα, για να εμβαθύνει τις γνώσεις της στον τομέα του διαβήτη και στο πλαίσιο υποστήριξης της καινοτομίας, η Air Liquide, μέσω της θυγατρικής εταιρίας επιχειρηματικών κεφαλαίων ALIAD, απέκτησε μετοχικό κεφάλαιο στη γαλλική start-up Diabeloop, που αναπτύσσει δικό της τεχνητό πάγκρεας.
Η Diabeloop ιδρύθηκε από εξειδικευμένους διαβητολόγους του CERITD σε συνεργασία με το CEA Leti1, με αντικείμενο το σχεδιασμό ενός ηλεκτρονικού τεχνητού παγκρέατος, το οποίο αποτελείται από μια αντλία ινσουλίνης που τοποθετείται με patch και συνδέεται με έναν αισθητήρα γλυκόζης. Με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου, το σύστημα αυτοματοποιεί τη χορήγηση ινσουλίνης αναπαράγοντας τις λειτουργίες του ασθενούς παγκρέατος.
Στην πράξη, χάρη στα δεδομένα που συλλέγονται από τη διαρκή λειτουργία του αισθητήρα γλυκόζης, ο αλγόριθμος προσδιορίζει τη σωστή δόση ινσουλίνης, η οποία στη συνέχεια διοχετεύεται σε πραγματικό χρόνο από την αντλία ινσουλίνης πετυχαίνοντας τη βελτίωση τη ρύθμιση της γλυκόζης του ασθενή.
Αυτή η τεχνολογία θα συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των ασθενών με διαβήτη τύπου 1, καθώς αυτοματοποιεί εν μέρει τη διαχείριση της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.