Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Λιάνα Νταφούλη: Η προσωπική ιστορία της κόρης μου

Σαν νέο μέλος της ομάδας θα ήθελα να πω κι εγώ την ιστορία μου. Πριν από εφτά μήνες και ενώ διένυα την 39η εβδομάδα κύησης είχα μια πολύ σπάνια επιπλοκή που ονομάζεται εμβρυομητρική μετάγγιση. Ως αποτέλεσμα της επιπλοκής αυτής το μωράκι μας έχασε ενδομήτρια το 60 % του αίματος του και γεννήθηκε σχεδόν νεκρό.
Από αυτή τη τεράστια απώλεια αίματος δε λειτούργησαν οι νεφροί του και αρχικά διαγνώστηκε με οξεία νεφρική ανεπάρκεια όπου τελικά κατάληξε σεχρόνια.
Εγώ και ο Konstantinos Kalivas είμαστε οι γονείς του πρώτου παιδιού στην Ελλάδα που έκανε αιμοκάθαρση τη πέμπτη μέρα της ζωής του με προσωρινό σφαγιτιδικό καθετήρα και βάρος κάτω από πέντε κιλά, για την ακρίβεια 2.750, ο λόγος που χρειάστηκε να μπει σφαγιτιδικός καθετήρας καθώς η πρώτη επιλογή των παιδονεφρολόγων ήταν η περιτοναϊκή κάθαρση είναι πως η κόρη μας είχε πάθει ζημιά και σε άλλα όργανα στη κοιλιά ( σπλήνα και παχύ έντερο ) και χρειάστηκε να κάνει τρία χειρουργεία ανοιχτής κοιλιάς σε σύντομο χρονικό διάστημα, επομένως τη δυνατότητα περιτοναϊκής τη χάσαμε.
Σήμερα λοιπόν, εφτά μήνες μετά το γεγονός αρχικά το μωρό έχει επιβιώσει διαψεύδοντας τα προγνωστικά των γιατρών αλλά τη νεφρική ανεπάρκεια θα τη κουβαλάει μέχρι το τέλος της ζωής της.
Αιμοκάθαρση έκανε τους τέσσερις πρώτους μήνες της ζωής της, τώρα έχει σταματήσει για τρεις μήνες επειδή πηγαίνει καλύτερα αλλά οι νεφροί έχουν καταστραφεί σε ποσοστό 80%, επομένως θα ξαναμπούμε σε αυτή τη διαδικασία κάποια στιγμή.
Η φωτογραφία είναι από τη τελευταία μέρα νοσηλείας της στη ΜΕΝΝ του Αγλαΐα Κυριακού.
Εύχομαι κουράγιο και δύναμη σε όλους τους συνασθενείς μας, ελπίζω να έδωσα δύναμη σε αρκετούς με την ιστορία μου και να θυμάστε ότι το σημαντικότερο είναι να μη τα παρατάμε ποτέ όπως δε τα παράτησε και η μπέμπα μας και την έχουμε αυτή τη στιγμή κοντά μας.
Ο πόνος αρκετές φορές μπορεί να μας καταβάλει όμως δε πρέπει να τα παρατάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.