Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Σε λειτουργία η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Σε λειτουργία τέθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης
ανακοίνωσε το
υπουργείο Υγείας. Η Μονάδα θα εξυπηρετεί τους περίπου 20 νεφροπαθείς που κατοικούν στο νησί και οι
οποίοι χρειάζεται να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση -σημειωτέον ότι όλοι καλύπτονταν από συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικό κέντρο.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα καλύπτει και τους επισκέπτες του νησιού που χρειάζονται τις υπηρεσίες της.


Τη λειτουργία της Μονάδας χαιρέτισε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας ευχαριστώντας όλους όσοι συνεργάστηκαν για να δρομολογηθεί και να υποδεχθεί τους νεφροπαθείς, αλλά και καταλογίζοντας ευθύνες σε όσους επί τρία χρόνια καθυστερούσαν τις κινήσεις και τις αποφάσεις που σχετίζονταν με τη λειτουργία της, και κυρίως στην προηγούμενη ηγεσία της Αριστοτέλους.

«Ξεκίνησε χθες η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, που καθυστερούσε επί τρία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης» αναφέρει ο κ. Κικίλιας, σε ανακοίνωσή του σήμερα.

《Επιλύεται έτσι το πρόβλημα που είχε προκύψει στη Σαντορίνη και αποφεύγεται η ταλαιπωρία για τους 20 νεφροπαθείς συμπολίτες μας που κατοικούν στο νησί και θα έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για τις αιμοκαθάρσεις τους, αλλά και για όσους διέρχονται από το νησί που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο》 προσθέτει.

Καταλήγοντας εκφράζει τις ευχαριστίες του για τις συντονισμένες και ομαδικές ενέργειες, του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννη Κωτσιόπουλου, του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Χρήστου Ροϊλού, του Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., της διοίκησης του ΓΝ Θήρας και των τοπικών αρχών του νησιού.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.