Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών

Στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης στο Αρκαλοχώρι συμμετείχε και ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών, με σύνθημα “τρέχουμε για τη δωρεά οργάνων … για τη ζωή”.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους:

“Κάναμε το Αρκαλοχώρι αφετηρία για μια ζωή χωρίς λίστες!
Ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών έτρεξε στον 5ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης για τη δωρεά οργάνων. Δεκάδες φίλοι μας, με πίστη στην αξία της Ζωής στάθηκαν δίπλα μας στην εκκίνηση. Η αγωνία μας ήταν να τερματίσουμε. Και το καταφέραμε όλοι μας! Μικροί (ακόμα και μερικών μηνών!) και μεγάλοι, αθλητές αλλά και άνθρωποι που έκαναν επίκυψη τελευταία φορά στη Τρίτη λυκείου (!), με τα διακριτικά του συλλόγου μας στο στήθος και κυρίως με το μυαλό στους χιλιάδες συνανθρώπους μας που είναι στις λίστες για μεταμόσχευση και περνούν τη ζωή τους περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο, έτρεξαν στη πλειοψηφία τους στη διαδρομή των 5χλμ.
Η εμπειρία ήταν μοναδική!
Κοντά μας ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που επισκέφτηκε το περίπτερο της ομάδας μας, ενημερώθηκε και άκουσε με προσοχή τους αθλητές και τα μέλη του Δ.Σ. για τα ζητήματα του χώρου μας. Εκφράστηκε με τα θερμότερα λόγια για τις δράσεις του Σ.Α.Ν. και είναι δίπλα μας να συνεργαστούμε και να βρούμε λύση στις όποιες δυσκολίες προκύψουν.
Επίσης, ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, οι μαραθωνοδρόμοι Γιάννης Ζερβάκης και Νικόλας Αρμένης, οι αθλητές του Σ.Α.Ν. Μάριος Μαρκόπουλος, Ιωάννης Μανίκας, Μπενάρντ Πρίφτι, Ιωάννης Αποστολάκης, Κατερίνα Πρατσινάκη, Ρουσσέτος Δρόσος και ο προπονητής στίβου Αντώνης Καλπουζάνης.
Ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας για όλους μας, η επίσκεψη μιας μητέρας που δώρισε τα όργανα του γιου της, όταν αυτός κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός, ενώ νοσηλευόταν σε Μ.Ε.Θ.
Η εμπειρία ηταν μοναδική!
Η φιλοξενία των διοργανωτών υποδειγματική και τους ευχαριστούμε πολύ! Όπως ευχαριστούμε από καρδιάς όσους στήριξαν τη συμμετοχή μας. Το Μεσογειακό Κέντρο Διακοπών Αιμοκάθαρσης “Mesogeios”, την Nephron, τον φούρνο Επιούσιο, το Οινοποιείο Δουλουφάκη, την Κωνσταντίνα Χριστάκη και τους εθελοντές μας που είναι πάντα κοντά μας.
Όλοι εμείς, η ομάδα του Συλλόγου Αθλούμενων Νεφροπαθών ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες δράσεις μας, με την ευχή και την ελπίδα η ενημέρωση για τη Δωρεά Οργάνων να φτάσει σε κάθε σπίτι και κάθε μέρα που περνά οι λίστες αναμονής για μεταμόσχευση να μικραίνουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.