Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Νέες εγκρίσεις και διαγωνισμοί για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας

ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ 2.000.000 

Το πράσινο φως του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, πήρε, σε συνάντηση που είχαν το πρωί, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο με
550.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που κυρίως αφορά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες δημοσιεύεται η διακήρυξη για την προμήθεια ψηφιακού ακτινολογικού με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης μπαίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια άλλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.
Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας ανακοινώθηκαν νωρίτερα τα εξής: «Σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας στις 12/1/2018 μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ.Παύλου Πολάκη και του Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεωργίου Μπέζου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με το ποσό των 550.000 € μέσω ΠΔΕ για την προμήθεια 20 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενός βρογχοσκοπικού πύργου πλήρης και ενός συστήματος βιντεοαρθροσκόπησης υψηλής ευκρίνειας.
Ο στόχος που ετέθη είναι το μήνα Μαϊο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να παραληφθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.
Σημειώνεται επίσης ότι μέσα στην εβδομάδα δημοσιεύεται η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια ενός ψηφιακού ακτινολογικού συνολικού προϋπολογισμού 380.000 € με χρηματοδότηση που έλαβε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας τέλους του έτους 2017.
Τέλος, σε ολοκλήρωση βρίσκεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 € που χρηματοδοτήθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017. Πρόκειται για τον κάτωθι εξοπλισμό:
  1. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2
  2. Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD, τμχ 1
  3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ δύο
  4. Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1
  5. Σκιαλυτικές λυχνίες με δορυφόρο τύπου LED, τμχ 7
  6. Τομογράφος οπτικής συνοχής OCT, τμχ 1
  7. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1
  8. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2
ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΜΠΕΖΟΥ
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας δήλωσε γραπτώς για όλα τα παραπάνω: «Καιρό τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια το Νοσοκομείο Καλαμάτας να το φθάσουμε ψηλά. Και αυτό γιατί, για όλους μας πάνω από όλα είναι ο Άνθρωπος, πάνω από όλα είναι ο Ασθενής.
Αυτή την περίοδο τρέχουν οι διαδικασίες για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 €.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Υπουργούς κ. Α. Ξανθό, κ. Π.Πολάκη και. Α.Χαρίτση για την αμέριστη αρωγή τους. Θερμά συγχαρητήρια στους  συνεργάτες μου που έχουν την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να ωριμάζουν τέτοια μεγάλα έργα.
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.