Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Διακρατική Συμφωνία Μεταμοσχευτικού Προγράμματος μεταξύ ‘’Ωνασείου’’ και AKH Βιέννης

Την επιτυχή διακρατική συμφωνία έναρξης μεταμοσχευτικού  προγράμματος μεταξύ ‘’Ωνασείου’’ και AKH  Βιέννης κατά την οποία θα τηρηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποτελεσματική οργάνωση των μεταμοσχεύσεων πνευμόνων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)  κ. Καραμπίνης, στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης. 

Σύμφωνα με τον κ. Καραμπίνη, κατά το α’ τρίμηνο του 2018 αναμένεται να πάνε για εκπαίδευση 2 θωρακο-χειρουργοί  στο AKH της Αυστρίας, ενώ στην
συνέχεια θα ακολουθήσουν εντατικολόγοι και όλες οι απαραίτητες ειδικότητες. 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρη Κοντοπίδη, Βασίλη Παληό, Άννα Σπίνου, Γιάννη Σπίνο, τη διευθύντρια της Μονάδας Κ.Ι. του Σισμανογλείου κα. Διαμαντέα και τη γραμματέα της Μονάδας Κ.Ι. κα. Παπαγεωργακοπούλου, ο κ. Καραμπίνης ανακοίνωσε το ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης του προγράμματος, ενώ οι ασθενείς επεσήμαναν την ανάγκη για υποστήριξη των ήδη μεταμοσχευμένων ασθενών με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και κατάλληλες υποδομές καθώς και την τήρηση των προδιαγραφών. 

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, ενώ οι ασθενείς εξυπηρετούνται με διακρατική συμφωνία στο ΑΚΗ πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βιέννης. Παρότι η συνεργασία της χώρας μας με το συγκεκριμένο κέντρο γίνεται με μεγάλη επιτυχία αναφορικά με τους προ-μεταμοσχευτικούς ελέγχους αλλά και τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, είναι μια προσωρινή λύση. Ταυτοχρόνως υπάρχει πρόβλημα στην μετέπειτα παρακολούθηση των ήδη μεταμοσχευμένων ασθενών  κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ύστερα και από την πρόσφατη, μη επιτυχή έκβαση της προσπάθειας ολοκλήρωσης μεταμοσχευτικού κέντρου πνευμόνων στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, υπάρχει επιτακτική ανάγκη οριστικής επίλυσης.  

Ο Πρόεδρος του ΕΟΜ κ. Καραμπίνης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στον ΕΟΜ και με την συνεχή συνεργασία του Συλλόγου μας, επέδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον, πραγματοποιώντας επιτυχής παρεμβάσεις με θεαματικά αποτελέσματα. 
Μετά την επιτυχή διακρατική συμφωνία ανανέωσης συμβολαίου μεταξύ ΕΟΜ, Σισμανογλείου και ΑΚΗ- Βιέννης, βρισκόταν σε συνεχή αναζήτηση οριστικής επίλυσης των ευρύτερων θεμάτων σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων με συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.  
Σε αυτά τα πλαίσια έγινε και το κάλεσμα του κ. Κλεπέτκο, του συντονιστή της μεταμοσχευτικής ομάδας του AKH της Αυστρίας στο ‘’Ωνάσειο’’ τον περασμένο Οκτώβριο. Ο κ. Κλεπέτκο σε μια εκτενή παρουσίαση, ανέλυσε εκτός των άλλων τις προ- υποθέσεις έναρξης ενός μεταμοσχευτικού προγράμματος σε μια χώρα, την επιτυχή συνεργασία με Ελλάδα καθώς και την ανάγκη ανάπτυξης προγράμματος μεταμοσχεύσεων και χώρα μας.

http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.