Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ασθενής που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση είδε την καρδιά της να εκτίθεται σε μουσείο

Μία γυναίκα επισκέφτηκε τη δική της καρδιά σε ένα μουσείο, 16 χρόνια μετά την αφαίρεσή της. Η Jennifer Sutton από τη Βρετανία δήλωσε ότι ήταν «απίστευτα σουρεαλιστικό» να βλέπεις το όργανο ως έκθεμα στο Hunterian Museum του Λονδίνου.

Η 38χρονη είπε πως ήλπιζε ότι θα βοηθούσε στην προώθηση της δωρεάς οργάνων, περιγράφοντάς την ως «το μεγαλύτερο δυνατό δώρο».

Η ίδια ήταν φοιτήτρια όταν διαγνώστηκε με μυοκαρδιοπάθεια – μια κατάσταση που περιορίζει την ικανότητα της καρδιάς να αντλεί αίμα – και

της είπαν ότι θα έφευγε από τη ζωή αν δεν υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Η υγεία της τότε 22χρονης επιδεινώθηκε ραγδαία ενώ βρισκόταν στη λίστα αναμονής για τη μεταμόσχευση, αλλά έλαβε την είδηση τον Ιούνιο του 2007 ότι βρέθηκε ταιριαστό μόσχευμα. «Θυμάμαι ότι ξύπνησα μετά τη μεταμόσχευση και σκέφτηκα «Θεέ μου, είμαι πραγματικά ένας νέος άνθρωπος».


 Η ίδια έδωσε άδεια στο Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών να χρησιμοποιήσουν την καρδιά της στην έκθεση, με σκοπό να προωθήσει τη δωρεά οργάνων. «Τη στιγμή που μπαίνεις για πρώτη φορά σκέφτεσαι ότι κάποτε ήταν μέσα στο σώμα μου. Αλλά είναι επίσης πολύ ωραίο – είναι σαν τον φίλο μου. Με κράτησε ζωντανή για 22 χρόνια και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό». Σήμερα, 16 χρόνια μετά τη σωτήρια μεταμόσχευση, η ίδια είναι υγιής.


https://www.marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.