Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Χρόνια νεφρική νόσος: Μια σιωπηρή επιδημία

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η τέχνη συναντά μια χρόνια πάθηση, συγκεκριμένα τη χρόνια νεφρική νόσο (ΧΝΝ). Η εταιρεία Νεφροϊατρική, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από την ασθένεια αυτή, διοργανώνει, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης καμπάνιας, την εικαστική έκθεση με θέμα «Χρόνια Νεφρική Νόσος: Μια σιωπηρή επιδημία».

 

Η έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζει τα έργα 23 τελειόφοιτων και αποφοίτων της σχολής, ενώ έξι από αυτά θα βραβευτούν

την ημέρα των εγκαινίων.

 

Στόχος της ιδιαίτερης αυτής προσέγγισης είναι η προσπάθεια να αποτυπωθεί η χρόνια ασθένεια μέσα από τα μάτια νέων καλλιτεχνών και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος του κοινού ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόληψη σε θέματα που αφορούν τη ΧΝΝ.


Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το National Kidney Foundation, το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από ΧΝΝ σταδίων I έως V, και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος ο ασθενής. Ειδικότερα σε ηλικίες 65-74 ετών εκτιμάται πως ένας στους πέντε άνδρες και μία στις τέσσερις γυναίκες πάσχουν από ΧΝΝ. Πρόκειται για μια ασθένεια που δέχεται θεραπεία και με έγκαιρη διάγνωση και κατάλληλη αγωγή μπορεί να περιοριστεί η εξέλιξή της.

 

Αυτά τα στοιχεία αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τη σημασία της έκθεσης που διοργανώνει η Νεφροϊατρική, η οποία δραστηριοποιείται από το 2005 στον τομέα παροχής υπηρεσιών αιμοκάθαρσης σε ασθενείς τελικού σταδίου μέσα από τέσσερα νεφρολογικά κέντρα σε όλη την Αττική. Η έκθεση «Χρόνια Νεφρική Νόσος: Μια σιωπηρή επιδημία» θα πραγματοποιηθεί 12-25 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Μετά το τέλος της έκθεσης, τα έργα θα εκτεθούν στο Νεφρολογικό Κέντρο Νεφροϊατρική Ring.







Αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής», Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 Νοεμβρίου

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 12:00-20:00, Σάβ. 12:00-17:00

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η  έκθεση πραγματοποιείται με την αρωγή και τη στήριξη του υπουργείου Υγείας.


https://www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.