Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αμοιβαία κατανόηση χάρη… στην πίεση των Νεφροπαθών

Στην καθημερινότητά της επέστρεψε από σήμερα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Χίου, με την προϊσταμένη της Μονάδας να αναλαμβάνει και πάλι καθήκοντα μετά και το καθολικό αίτημα των Νεφροπαθών του νησιού. Η σθεναρή στάση τους έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να καθίσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι να βρουν λύση. Διαφορετικά η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, από το 2006 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Νεφρολογίας έχει θεσπιστεί η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μάρτη, θα γινόταν πρώτη είδηση για τη Χίο με την αποχή των νεφροπαθών από την θεραπεία αιμοκάθαρσης.
Με σχετική ανακοίνωση το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χίου της ΝΔ και υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, σημείωνε χθες ότι «η υγεία των ασθενών είναι πρώτη προτεραιότητα όλων» και πως η προϊσταμένη επιστρέφει άμεσα στην θέση της, αφού το ζήτημα που προέκυψε, «λύθηκε μετά από συζήτηση, αμοιβαία κατανόηση…».
Αν όμως το Πολιτικό Γραφείο του κ. υπουργού προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους δεν βοηθά με την ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου που αυτό το κλίμα «αμοιβαίας κατανόησης» το αποδίδει ως εξής στο δικό της δελτίο τύπου: 


“Με απόλυτο σεβασμό και καθαρότητα απέναντι στην κοινή γνώμη και στους συμπολίτες μας η αποκατάσταση της αλήθειας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά παροχή υπηρεσιών υγείας, συνοπτικά και περιεκτικά αναφέρω πως κλήθηκε η υπάλληλος σε συνάντηση επίλυσης του θέματος.
Κατόπιν τούτου της κοινοποιήθηκε εγγράφως να μας γνωρίσει με σχετική αίτηση της, εάν επιθυμεί να επανέλθει στην προηγούμενη θέση της. Αποδέχθηκε την πρόσκληση, εδόθησαν εξηγήσεις δια ζώσης, διευκρίνισε με σαφήνεια ότι η ίδια απέχει από οποιαδήποτε καταγγελία προς το ΣΕΣΝΟΧ, την ΠΟΕΔΗΝ, το Σύλλογο Νεφροπαθών, άκουσε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα την άποψη της Διοίκησης και ως εκ τούτου οι χαρακτηρισμοί «καρατόμηση», «εξαναγκασμός», «καθαίρεση» και «εκπαραθύρωση», δεν χρησιμοποιήθηκαν από την συγκεκριμένη υπάλληλο».
Πάλι καλά που οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν προφορικές…
Να σημειωθεί ότι οι χαρακτηρισμοί που είναι σε εισαγωγικά υπήρχαν στο πρώτο δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΣΕΣΝΟΧ, το Σωματείο των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, στο οποίο η προϊσταμένη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι μέλος του Δ.Σ..

http://chiosnews.com

https://www.dwrea-zois.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.