Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του κορονοϊού και στη Χίο

 

Κρίσιμη αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα για την πορεία του κορονοϊού στο νησί της Χίου.
Μετά τα δύο κρούσματα σε εγκυμονούσες που εντοπίστηκαν στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου, ακολούθησε ακόμα ένα την Παρασκευή στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού “-που προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία για τον ευαίσθητο” αυτόν τομέα

του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα σε αστυνομικό υπάλληλο, γεγονός που έφερε την άμεση αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χίου, η οποία ζητά τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του νέου κορονοϊού. Πρώτο αίτημα είναι η τοποθέτηση πλεξιγκλάς σε όλα τα γραφεία των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, που, όπως φαίνεται, παρότι ισχύει για όλες τις υπηρεσίες στις οποίες υπάρχει συναναστροφή με πολίτες, εδώ δεν έχει εφαρμοστεί. Επίσης, ζητούνται συνεχή και επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ κορονοϊού σε όλο το προσωπικό.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτό χώρο τεστ στους οδηγούς και τους συνοδούς των αστικών λεωφορείων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί εδώ και καιρό στο νησί -και που μέχρι τώρα πραγματοποιούσε μόλις 50 τεστ την εβδομάδα, χωρίς να έχει αρμοδιότητα για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Στη ΒΙΑΛ, μετά το διπλό κρούσμα σε εγκυμονούσες, υπήρξε έντονη κινητικότητα και ενεργοποιήθηκε το κονδύλι των 299.000 ευρώ προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για τη στελέχωση εξωτερικών ιατρείων. Ενώ εντύπωση έκανε έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Παντελή Βρουλή, με το οποίο καλούνται οι «…επαγγελματίες ΤΑΞΙ να μην παραλαμβάνουν μετανάστες και προσωπικό από την ΒΙΑΛ». Για το προσωπικό αυτό δεν έχει κανείς επιμεληθεί μέχρι σήμερα ώστε να κάνουν συχνά τεστ.
“Παράλληλα”, αναφέρει το έγγραφο, “αιτούμαστε από την Αστυνομική διεύθυνση Χίου να εντατικοποιήσουν και να μεγιστοποιήσουν την φύλαξη πέριξ της ΒΙΑΛ, ώστε να αποτρέπεται η έξοδος των ενδιαιτωμένων από την ΒΙΑΛ και η διακίνηση τους στην υπόλοιπη Χίο με κίνδυνο την διασπορά του COVID-19».

https://voreioaigaio.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.