Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστημονική Ημερίδα ΔΟΘ: Εξελίξεις στη μεταμόσχευση μυελού των οστών για ασθενείς με θαλασσαιμία



Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα ‘’Καινοτόμες θεραπείες μεταμόσχευσης μυελού των οστών στον τομέα των αιμοσφαιρινοπαθειών’’, μεθαύριο Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 13:00-15:00, στα γραφεία της (Ιφιγενείας 31, 2ος όροφος, 2007 Λευκωσία).

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση των ιατρών, αιματολόγων

και άλλων ειδικοτήτων, που εμπλέκονται στην κλινική διαχείριση της θαλασσαιμίας, καθώς και των ίδιων των πασχόντων για όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών.

Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο επιφανής Καθηγητής Αιματολογίας και Επιστημονικός Συνεργάτης της Ομοσπονδίας, Michael G. Kiehl, Νοσοκομείο Klinikum Frankfurt, Γερμανία, ο οποίος διαθέτει ειδίκευση στη μεταμόσχευση μυελού των οστών, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας Κύπρου και της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών ή αιμοποιητικών κυττάρων, όπως ονομάζεται διαφορετικά, αποτελεί μια καθιερωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση αρκετών σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών νοσημάτων. Χάρη σε αυτή, χιλιάδες ασθενείς ανά το παγκόσμιο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και θαλασσαιμικοί, έχουν αποθεραπευτεί πλήρως. Εντούτοις, η συγκεκριμένη θεραπευτική διαδικασία προϋποθέτει έναν απόλυτα συμβατό, συγγενή δότη για τον ασθενή, η ανεύρεση του οποίου είναι επιτυχής μόλις για περίπου 25% του πληθυσμού.

Τα νέα ερευνητικά επιτεύγματα που έρχονται στο φως και μπορούν να διευρύνουν το φάσμα των υφιστάμενων επιλογών για τους πάσχοντες αναφορικά με τη  μεταμόσχευση μυελού των οστών, θα συζητηθούν εκτενώς κατά της διάρκεια της Ημερίδας.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, η διάλεξη θα διεξαχθεί στα γραφεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας με τη φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων. Για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν, θα μεταδοθεί επίσης διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και του συνδέσμου https://zoom.us/j/96235500583 


https://ygeia-news.com

https://www.dwrea-zois.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.