Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Mε επιτυχία η διαδικασία λήψης των οργάνων του 22χρονου – Ως και την τελευταία στιγμή περίμενε η οικογένεια για σημάδι ζωής

Μια τραγική ιστορία έχει εξελιχθεί τις περασμένες ημέρες μετά το τροχαίο ενός 22χρονου από την Ιεράπετρα που γρήγορα φάνηκε πως δεν είχε ελπίδες ζωής.
Η σύγκρουση του νεαρού που οδηγούσε μηχανή προκάλεσε πολύ σοβαρά τραύματα στον αυχένα και το νωτιαίο μυελό
και ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής οι γιατροί του Βενιζελείου είχαν ενημερώσει την οικογένεια πως ο 22χρονος είναι εγκεφαλικά νεκρός και η ζωή του υποστηρίζεται μηχανικά και θα έπρεπε να γίνουν ακόμα μερικά τεστ το επόμενο 24ωρο μέχρι την πλήρη επιβεβαίωση του θανάτου του. Τότε ήταν και η στιγμή που η οικογένεια δέχθηκε να υπογράψει ώστε να δοθούν τα όργανα του 22χρονου προς μεταμόσχευση.
Μέχρι και αργά το βράδυ του Σαββάτου η οικογένεια διατηρούσε τις ελπίδες της πως κάτι μπορεί να αλλάξει και τότε ήταν που ήρθε η τελική επιβεβαίωση από τους γιατρούς της ΜΕΘ πως δεν υπήρχε ελπίδα ζωής και πως σύντομα θα ξεκινούσε η διαδικασία μεταμόσχευσης.
Ο νεαρός παραμένει ως αυτή την ώρα υποστηριζόμενος μηχανικά στη ζωή, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης των οργάνων του που έχει προγραμματιστεί να γίνει αργά το βράδυ της Κυριακής.
Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης, περίπου στις 10 το βράδυ αναμένεται στο Ηράκλειο ομάδα γιατρών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήση η εγχείρηση λήψης των νεφρών και του κερατοειδούς χιτώνα του νεαρού. Αυτά είναι τα όργανα που θα δοθούν προς μεταμόσχευση έχοντας βρεθεί οι συμβατοί λήπτες, ενώ η καρδιά και οι πνεύμονες του 22χρονου κρίθηκαν ακατάλληλοι προς μεταμόσχευση λόγω των τραυμάτων από το τροχαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.