Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Στο Ωνάσειο η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς έν μέσω πανδημίας

Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς εξελίσσεται ομαλά, όπως τόνισε ο γιατρός Νεκτάριος Κογεράκης. Ο κρητικός καρδιοχειρουργός, Νεκτάριος Κογεράκης, με καταγωγή από τη Βαγιωνιά, έκανε την πρώτη
επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς σε ασθενή μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Στο Ωνάσειο η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς εν μέσω πανδημίας Ο κρητικός καρδιοχειρουργός, Νεκτάριος Κογεράκης, με καταγωγή από τη Βαγιωνιά, έκανε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς σε ασθενή μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς εξελίσσεται ομαλά, όπως τόνισε ο γιατρός Νεκτάριος Κογεράκης. Ο κρητικός καρδιοχειρουργός, Νεκτάριος Κογεράκης, με καταγωγή από τη Βαγιωνιά, έκανε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς σε ασθενή μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας στις 4 Απριλίου και η κατάσταση της υγείας του ασθενούς που υποβλήθηκε στη μεταμόσχευση εξελίσσεται ομαλά. Ο καρδιοχειρουργός μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη επισημαίνοντας ότι οι μεταμοσχεύσεις θεωρούνται πάντοτε έκτακτες επεμβάσεις και για τον λόγο αυτό δόθηκε το "πράσινο φως" μετά τις αυστηρές οδηγίες και τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να προχωρήσει.

 Όπως σημείωσε ο Κρητικός καρδιοχειρουργός δότης ήταν ασθενής που "έφυγε από τη ζωή" στην Πάτρα και άμεσα οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρίου ξεκίνησαν τις διαδικασίες για τη μεταμόσχευση της καρδιάς του θανόντος, παρά τον φόρτο εργασίας που έχουν ως νοσοκομείο αναφοράς για την πανδημία.

 Ο κ. Νεκτάριος Κογεράκης ευχαρίστησε τους συγγενείς του δότη για τη θαρραλέα τους απόφαση αλλά και τους συναδέλφους του στο Ρίο που κινητοποιήθηκαν άμεσα. Η μεταμόσχευση ξεκίνησε στις 3:30 το ξημέρωμα της 4ης Απριλίου και είχε ολοκληρωθεί περίπου πέντε ώρες αργότερα.

https://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.