Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Αθλούμενων Νεφροπαθών για τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 10/11/2019, μέρα διεξαγωγής του 37ου αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, η Ομοσπονδία μας συμμετείχε με αρκετούς αθλητές στο δρόμο των 5 χιλιομέτρων οι οποίοι και τερμάτισαν επιτυχώς. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Αλλά το μεγάλο γεγονός που αφορά όχι μόνο την
Ελλάδα αλλά και το παγκόσμιο γίγνεσθαι, όσον αφορά την Δωρεά Οργάνων και τη μεταμόσχευση, είναι ο μέγας άθλος του αθλητή της Ομοσπονδίας μας Σήφη Τζουγανάκη, ο οποίος συμμετείχε στον κλασσικό Μαραθώνιο των 42 χιλιομέτρων από τον Μαραθώνα μέχρι τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ο αθλητής τερμάτισε σε 4 ώρες και 26 λεπτά, χωρίς βέβαια να έχει τόσο σημασία ο χρόνος όσο το γεγονός που από μόνο του είναι τεράστιο. Ο Σήφης Τζουγανάκης, μεταμοσχευμένος εκ νεφρού, κουβάλησε καθ’ όλη την διαδρομή και μετέφερε σε όλους μας την μεγάλη Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων. Το σθένος και το μεγαλείο της ψυχής του ανταμείφθηκαν με τον τερματισμό του.
Είμαστε ευγνώμονες ως Ομοσπονδία και υπερήφανοι που έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο και αθλητή μαζί μας. Το γεγονός αφορά και την Παγκόσμια και την Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, όπου και θα ανακοινωθεί σχετικά. 
Δεδομένης της ευκαιρίας του Μαραθωνίου, ομάδα της Ομοσπονδίας μας συμμετείχε στην Πλατειά Συντάγματος σε μία δράση όπου έγιναν σχετικές ενημερώσεις σε πολίτες για την Δωρεά Οργάνων μοιράζοντας τις Δηλώσεις Δωρεάς Οργάνων και Ιστών του Εθνικού οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και διαφημιστικό υλικό της Ομοσπονδίας μας.
Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας υγεία και πάντα επιτυχίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.