Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Θεατρική παράσταση προς οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Νεφροπαθών Πέλλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 "Φίλες & φίλοι Μια παρέα ανθρώπων, εθελοντές που αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας υπηρετώντας ερασιτεχνικά την υποκριτική τέχνη, που μας συνδέει η αγάπη για το Θέατρο, που μας διέπει η ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης, παλιοί γνώριμοι και με ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλοσεβασμού μεταξύ μας, χωρίς δεύτερη σκέψη και με
κύριο γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπο, πήραμε την απόφαση να ανεβάσουμε μία παράσταση και να συνδράμουμε με αυτό τον τρόπο στην οικονομική υποστήριξη του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Πέλλας "Οι Άγιοι Ανάργυροι". Επιλέξαμε ένα έργο πλημμυρισμένο με το άρωμα, τη δροσιά και τη λάμψη της παλιάς, καλής, κλασικής ελληνικής κωμωδίας, διανθισμένο με νοσταλγικές αγαπημένες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, με την εγγύηση της απολαυστικής πένας του πολυγραφότατου συγγραφέα Γιώργου Ρούσσου και την υπογραφή του "πρίγκιπα" του Ελληνικού Κινηματογράφου Γιώργου Τζαβέλλα στο τιμόνι της υποδειγματικής σκηνοθεσίας κατά την μεταφορά από το "σανίδι" στο "πανί".

 Η υπόθεση του έργου "ο Ζηλιαρόγατος", μιας κωμωδίας ηθών που διατηρείται αναλλοιώτη στο χρόνο, παραμένει πάντα επίκαιρη και αποτελεί εχέγγυο άφθονου γέλιου. Η πλοκή διαδραματίζεται στο διαμέρισμα ενός ευκατάστατου ζεύγους, το οποίο γίνεται κυριολεκτικά κέντρο διερχομένων, με χαρακτήρες οικείους και αναγνωρίσιμους σε όλους μας. Οι ήρωες του έργου περιπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, με ρεσιτάλ ανατροπών και ευτράπελων, μέχρι το φινάλε όπου θριαμβεύει η αλήθεια και κάθε κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του.

 Οι πρωταγωνιστές που καλούνται να δώσουν πνοή στους χαρακτήρες του έργου με το πηγαίο ταλέντο τους αλλά και όλοι όσοι εργαζόμαστε αφιλοκερδώς μπροστά και πίσω από τα φώτα της σκηνής, καλούμαστε να σας οδηγήσουμε σ' ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές αλλά σίγουρα ξεκαρδιστικό θέαμα. Κατά την διάρκεια των προβών, μοιραζόμαστε ο καθένας τους "ρόλους" μας, μοιραζόμαστε χρόνο και κόπο, μοιραζόμαστε την ευθύνη, την αγωνία, στιγμές ευχάριστες, στιγμές λιγότερο ευχάριστες, στιγμές...... Καταθέτουμε με πολύ ψυχή, μεράκι κι αγάπη αυτή μας την προσπάθεια ενώπιον σας και σας ζητάμε να γίνεται συνοδοιπόροι μας στον κόσμο του Θεάτρου.

Αλήθεια, τι περίεργος κόσμος που είναι το θέατρο! Μοιαζει σα μια παρτίδα σκάκι ανάμεσα σε μας, τους συντελεστές της παράστασης και σε σας, το κοινό.Εμείς κάναμε την πρώτη κίνηση. Εσείς δε μένει παρά να κάνετε την επόμενη κίνηση, να μας ακολουθήσετε σ΄αυτό το μαγικό ταξίδι!

 Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία τον Σύλλογο Νεφροπαθών Ν.Πέλλας "Άγιοι Ανάργυροι" καθώς και όλους όσοι τάχθηκαν στο πλευρό μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αμέριστη υποστήριξη τον Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας "Άγιος Θεόδωρος Γαβράς", τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας & Περιχώρων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Εδεσσαϊκός ΚΟΣΜΟΣ" . Ευχαριστούμε εκ των προτέρων εσάς καθώς είμαστε βέβαιοι πως θα στηρίξετε έμπρακτα αυτή μας την πρωτοβουλία"

Με εκτίμηση

Δέσποινα Μ. Οτουντζίδου

Εμψυχώτρια Θεατρικής Ομάδας

 Παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων Π.Ε. Πέλλας από Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 ως Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 με ώρα έναρξης 9μμ. και συμβολική τιμή γενικής εισόδου 5€.Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν.Πέλλας "Άγιοι Ανάργυροι" με χειροποίητες δημιουργίες μελών και φίλων του Συλλόγου, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.