Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Με την ευχή να βγει νικήτρια στη Γερμανία η Έλενα

Για τη Γερμανία αναχωρεί την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία της η 25χρονη Έλενα Νικολάου από τη Λεμεσό, η οποία πάσχει από
οξεία λευχαιμία. Το κορίτσι που έχει συγκινήσει τους τελευταίους μήνες το παγκύπριο με την περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει, ετοιμάζεται να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο, ώστε να συνεχίσει από εκεί τη μάχη που δίνει για τη ζωή της.

 Στα 25 της χρόνια, η Έλενα διαγνώσθηκε τον περασμένο Μάρτιο με οξεία λευχαιμία και έκτοτε νοσηλεύεται στην αιματολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, περιμένοντας να εξευρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών, οργανώσεις, σωματεία και εθελοντικές ομάδες πραγματοποίησαν δεκάδες εκδηλώσεις και δειγματοληψίες, με σκοπό την εξεύρεση συμβατού δότη.

 Σύνθημά τους ήταν «λίγο σάλιο και δύο λεπτά από τη ζωή σου, μπορεί να σώσουν την Έλενα». Δυστυχώς, όπως ανάφερε μιλώντας στον «Π» η μητέρα της Αγγέλα Ευαγγέλου, οι ελπίδες τους διαψευστήκαν όταν πρόσφατα, ενώ αρχικά φάνηκε πως είχε βρεθεί συμβατός δότης, τελικά η οικογένεια ενημερώθηκε ότι η διαδικασία της μεταμόσχευσης δεν μπορεί να προχωρήσει.

Ως εναλλακτική, λοιπόν, θα μεταβούν μαζί με την Έλενα στη Γερμανία τα δυο αδέλφια της για να δώσουν αυτά μυελό, αφού είναι σε ένα ποσοστό συμβατά. Από τους δυο, όπως μας ανάφερε η κυρία Ευαγγέλου, θα επιλεγεί ο καταλληλότερός για να δώσει μυελό των οστών για τη μεταμόσχευση, στην οποία θα υποβληθεί η Έλενα.

 Η όλη διαδικασία, όμως, μπορεί να είναι χρονοβόρα και η παραμονή τους στη Γερμανία πολύμηνη. Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στα έξοδα που θα προκύψουν. Παρ’ όλο που έχει συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό (11 χιλιάδες ευρώ) από την φιλανθρωπική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζακάκι από το Four Grill, το ποσό αυτό δεν επαρκεί για την κάλυψη άμεσων εξόδων που αφορούν τη μετάβαση και την παραμονή της νεαρής και της οικογένειάς της στο εξωτερικό.

 Ως εκ τούτου, μετά από σχετικό αίτημα, το Υπουργείο Εσωτερικών χορήγησε άδεια για τη διενέργεια εράνου με στόχο την οικονομική τους στήριξη. Για τον σκοπό αυτό έχει ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου για εισφορές στο όνομα EVANGELOU ANGELA (ERANOS GIA NIKOLAOU ELENA) και έχει επιτραπεί η πώληση κουπονιών αξίας 5 και 10 ευρώ, σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν για αυτόν τον σκοπό.

Στο πλευρό της Έλενας και της οικογένειάς της βρίσκεται και ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού, ο οποίος με βίντεο που ανήρτησε στο facebook απευθύνει έκκληση στο κοινό να συνδράμει στις προσπάθειες. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει, επίσης, το βίντεό που ετοίμασαν για την Έλενα 60 συμπολίτες μας, οι οποίοι ενώθηκαν και τραγούδησαν μέσω της εφαρμογής Smule το τραγούδι της Γλυκερίας «Δεν έχω πολλά», το οποίο είναι το αγαπημένο της 25χρονης, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και δύναμης.

https://politis.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.