Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Εξοπλίζονται και εκσυγχρονίζονται οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού σε Καστοριά και Γρεβενά

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ  ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Εξοπλίζονται και εκσυγχρονίζονται οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των
Νοσοκομείων Καστοριάς και Γρεβενών, μετά από δύο σημαντικές δωρεές που έγιναν από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και περιλαμβάνουν δωρεά μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και σύγχρονος πολυθρόνων αιμοκάθαρσης για τους ασθενείς!

Αναλυτικότερα, η εκδήλωση εγκαινίων του νέου εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καστοριάς, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , έγινε την Πέμπτη το πρωί παρουσία εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας και αρκετού κόσμου.


 Η πολύτιμη δωρεά για το Νοσοκομείο αφορά εξοπλισμό  στην Μ.Τ.Ν. ύψους 160.000€ και περιλαμβάνει 8  μηχανήματα αιμοκάθαρσης  σύγχρονης τεχνολογίας με on line αιμοδιαδιήθηση,  5 σύγχρονες πολυθρόνες οι οποίες διαθέτουν και ζυγό, και βρόγχο δικτύου διανομής νερού που θα χρησιμεύσει στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του συστήματος επεξεργασίας νερού στην Μ.Τ.Ν. 

Η εν λόγω δωρεά κρίνεται πολύ σημαντική για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου,  η οποία υποστηρίζει  49 μόνιμους ασθενείς από τον Νομό Καστοριάς αλλά και από όμορες περιοχές που  υποβάλλονται σε χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση τρεις φορές εβδομαδιαίως, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλειος Αντωνιάδης, ζητώντας τέτοιες πρωτοβουλίες να βρουν μιμητές.

 Προηγήθηκε μια ημέρα πριν η τέλεση των εγκαινίων της  Ανακαινισμένης και Εκσυγχρονισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στο Γενικό Νοσοκομείου Γρεβενών  μετά από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης  και  Εθελοντισμού  Γρεβενών  «Ελπίδα». Στο νοσοκομείο παραδόθηκαν επτά μηχανήματα αιμοκάθαρσης,  ένας ηλεκτροκαρδιογράφος, ένας απινιδωτής, μία φορητή συσκευή υπερήχου και μία  Πολυθρόνα Αιμοκάθαρσης, συνολικής αξίας 119.877 ευρώ. 

Στην ανακαίνιση της Μονάδας συνέδραμε ο Σύλλογος «Ηπειρωτών» Νομού Γρεβενών και το Νοσοκομείο με ιδίου πόρους. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 40 ασθενείς σε τακτική βάση, αριθμός  που αυξάνεται όταν προκύπτουν ανάγκες. φωτογραφίες από τα εγκαίνια του νέου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Καστοριάς, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πηγή φωτο: Αλκιβιάδης Κεφαλάς

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.