Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Ανοιχτή επιστολή προς διοικητή 3ης ΥΠΕ: Το ψέμα και η αθλιότητα έχουν όρια κ. Κίρκο

Never argue with “vulgar liars”,
they will drag you down to their level and
beat you with experience
παράφραση γνωμικού του MARK TWAIN
Ο κ. Κίρκος εκτός από διοικητικά ανεύθυνος αποδεικνύεται και χυδαίος ψεύτης προκειμένου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Και η δήθεν «ηρεμία» που
επικαλείται για να απαντήσει, μάλλον ήταν η λογική του τώρα που τον διώξαμε ας πούμε ό,τι θέλουμε, ποιος θα καταλάβει ή ποιος θα ασχοληθεί εκ των υστέρων τι έγινε.
Σας απαντώ λοιπόν κ. Κίρκο παρά την παραπάνω παράφραση, γιατί ενώ μεν έχετε κάθε δικαίωμα να μου ασκήσετε πολιτική δίωξη γιατί δεν παραβρέθηκα στην ομιλία του πρωθυπουργού, γεγονός το οποίο με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και καμάρι τονίσατε μπροστά στους προϊσταμένους σας κατά τη δήθεν αξιολόγησή μου, δεν έχετε όμως απολύτως κανένα δικαίωμα να διασπείρετε χυδαία ψεύδη εις βάρος μου με τη λογική του «πες -πες στο τέλος κάτι θα μείνει», μεθοδολογίες παλιότερων εποχών που ακόμα σας είναι ιδιαίτερα αγαπητές από ότι φαίνεται.
Και ερχόμαστε στην ουσία:
1ο Ψέμα: Από τον Απρίλιο του 2017 είχατε ενημερωθεί και λάβει σχετικά έγγραφα για το πρόβλημα της παιδιατρικής, τις οποίες αγνοήσατε επιδεικτικά. Το αποκορύφωμα βέβαια της ανευθυνότητάς σας ήταν σε συνάντηση στο ΓΝΦ, παρουσία των δύο μελών του ΔΣ Γεωργίου και Σταύρου, όταν άρχισα να απαριθμώ τα προβλήματα στελέχωσης του ΓΝΦ, δείξατε δυσαρέσκεια και αποστροφή απομακρύνοντας τα έγγραφα από μπροστά σας με την ατάκα «βαρέθηκα να ακούω για προβλήματα»!!!. Και όταν απευθυνθήκατε στα παρόντα μέλη του ΔΣ ποια είναι τα προβλήματα στο ΓΝΦ η απάντηση των ήταν ακόμα πιο αποστομωτική: «ο διοικητής δεν βγαίνει να δώσει συνεντεύξεις»!!! (βλέπετε δεν είχα καταλάβει ότι ο βασικός μου ρόλος ήταν να κάνω πολιτική διαφήμιση). Αυτό κατά την αντίληψή τους ήταν το μεγάλο πρόβλημα του ΓΝΦ!!!
Φυσικά πώς να ασχοληθείτε με το ΓΝΦ και την Παιδιατρική όταν τρέχατε πίσω από τον ευνοούμενο του υπουργού κ. Κοσκοσά και τις υποδείξεις του, συντηρώντας χρόνιες διαμάχες και έριδες;
Την Παιδιατρική την αγνοήσατε επιδεικτικά γιατί πιο πολύ χρόνο αφιερώσατε σε παλιά ΕΔΕ θαμμένη στα δικά σας συρτάρια τουλάχιστον 1,5 χρόνο πριν αναλάβω καθήκοντα και στο κυνήγι του Διευθυντή της Παιδιατρικής, προφανώς κατά υπόδειξη του κ. Κοσκοσά, γιατί τόλμησα και συνεργάστηκα με τους Κυρίους Τσινέκε και Μπουχτίμα προκειμένου να καλυφθεί η λειτουργία της Μαιευτικής ολόκληρο τον Απρίλιο του 2017 ενώ μέχρι τότε ήταν 12 ημέρες το μήνα κλειστή, κάνοντας μια προσπάθεια σε πνεύμα συνεργασίας να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες της Φλώρινας, παρά τις αντιδράσεις και τις απειλές του μαινόμενου κ. Κοσκοσά.
Και αντί να επαναληφθεί η διαδικασία για το καλό των πολιτών, προτιμήσατε να κάνετε χατίρια και να «θυμηθείτε» την «παλιά θαμμένη» ΕΔΕ ως απάντηση και φυσικά η αχαρακτήριστη απαίτηση σας να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Κοσκοσά αν ήθελα να παραμείνω διοικητής. Αλήθεια ποιο ήταν το αποτέλεσμα της «έντιμης και αριστερής» παρέμβασης που κάνατε για την «αποκάλυψη της αλήθειας των παλαιών ΕΔΕ των Παιδιάτρων» για τις οποίες κατηγορήθηκα εκ των υστέρων και σκόπιμα, ότι τις έκρυβα στα συρτάρια;
Μιας ΕΔΕ που είχατε στα συρτάρια της ΥΠΕ καιρό πριν, επειδή είχε παραπεμφθεί στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί ο Διευθυντής της Παιδιατρικής «θυμηθήκατε» να τις ξεθάψετε και να ζητήσετε να κάνω εγώ την επίδοση ενός πορίσματος του παρελθόντος το οποίο δεν είχατε μπει καν στην διαδικασία να την κοινοποιήσετε εγκαίρως, παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε νομιμότητα και διαδικασία διενέργειας ΕΔΕ!!
Μήπως απλά σας ενόχλησε το ότι ο Διευθυντής της Παιδιατρικής τόλμησε να με στηρίξει και να καλύψει εφημερίες της Μαιευτικής σε συνεργασία με τον Μαιευτήρα – Γυναικολόγο Κύριο Τσινέκε του οποίου εσείς, μετά από σχετική αλληλογραφία, εγκρίνατε την μετακίνηση;
Ασχοληθήκατε με την Παιδιατρική κ. Κίρκο επειδή βγήκε το πρόβλημα στη δημοσιότητα όπως τον Ιούλιο 2017 με την χειρουργική. Τότε είχατε εξαφανιστεί για μέρες εκείνο το διάστημα κάνοντάς το εσείς κ. Κίρκο τραγικό με τη δική σας τραγική ανευθυνότητα και όχι οι δήθεν «αντιπαραθέσεις μεταξύ εργαζόμενων». Πριν βγει στη δημοσιότητα το θέμα της χειρουργικής ούτε στο τηλέφωνο δεν απαντούσατε εκείνο το διάστημα. Αυτή δυστυχώς είναι η τραγική αλήθεια κ. Κίρκο. Προφανώς δεν θέλατε να σας χαλάσουμε την καλοκαιρινή σας ηρεμία.
Τις ίδιες θέσεις παιδιάτρων που υπόσχεστε και μοιράζετε με τόση ευκολία τώρα, τις γνωρίζατε από τις αρχές του 2017, ότι θα έπρεπε να καλυφθούν το συντομότερο αλλά φαίνεται ότι τότε σας χαλούσα την ηρεμία σας για να συνεργαστείτε μαζί μου και να δοθεί πραγματική λύση.
Σήμερα θριαμβολογείτε για περιστασιακά ημίμετρα τα οποία στην ουσία μετατρέπουν την παιδιατρική κλινική σε εξωτερικό ιατρείο «πρωτοβάθμιου νοσοκομείου» για άγνωστο χρονικό διάστημα.
2ο Ψέμα: Αφορά την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Φαίνεται ότι η εμμονή σας μαζί με αυτή του κ. Κοσκοσά, σας έχει κάνει να χάσετε και την μνήμη σας και την αξιοπρέπεια σας και να γνωρίζετε κ Κίρκο πως για ό,τι γράφω υπάρχουν και έγγραφα που το τεκμηριώνουν.
Μόνος σας είπατε δημοσίως, σε παλαιότερη ραδιοφωνική συνέντευξή σας στην ΕΡΑ Φλώρινας, ότι δέχεστε πιέσεις να κλείσει η μονάδα. Και εγώ δέχτηκα έγγραφα όπου μου καταλόγιζαν αναποφασιστικότητα και έλλειψη πολιτικού θάρρους να κλείσω την ΜΤΝ και να την μεταφέρω στην Πτολεμαΐδα, από τον κ. Κατσίνα διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής Πτολεμαΐδας, παλιό σας φίλο και συν-συνδικαλιστή.
Η εμμονή να κατηγορούμαι από εσάς, τον κ. Κωτακίδη και τον κ. Κοσκοσά επειδή δεν ταυτίστηκα με τη μεθοδευμένη διαδικασία να εκδιωχθεί η μοναδική ιατρός Νεφρολόγος από το ΓΝΦ και να κλείσει η μονάδα τεχνητού νεφρού, αγγίζει τα όρια του παραλόγου.
Διότι από τη μια υπάρχει η εκφρασμένη δημόσια επιθυμία και ευχή των παραπάνω – στην περίφημη συνέντευξή τους, να εκδιωχθεί ως ανεπιθύμητη η μοναδική Νεφρολόγος μαζί με την απόλυτη δέσμευσή των ότι θα αποκατασταθεί την επομένη κιόλας ημέρα η θέση του Νεφρολόγου και από την άλλη εσείς ομολογείτε δημόσια ότι δεν μπορείτε να βρείτε νεφρολόγο να μετακινήσετε. Αποφασίστε κ. Κίρκο μεταξύ σας τι θα λέτε. Οι μεν με κατηγορούν ότι δεν είχα το θάρρος να την κλείσω την ΜΤΝ και ό,τι στήριξα τη Νεφρολόγο παραπάνω από ότι έπρεπε και εσείς λέτε ότι σας πίεζα έστω και έμμεσα να κλείσει η ΜΤΝ. Αυτό λέγεται θρασυδειλία κ. Κίρκο και έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρότητας διότι «το ψέμα είναι ανανδρία» (Ν. Καζαντζάκης). Τραγικό ψέμα ότι σας έκανα εισηγήσεις να πάρει άδεια η Νεφρολόγος πιέζοντάς σας έμμεσα να κλείσει η μονάδα. Αλήθεια πότε και πως σας πίεσα;
Είναι μεγάλο ψέμα πρώτον γιατί δεν είναι αυτή η προβλεπόμενη διαδικασία (τόσο απλά) και δεύτερον η Νεφρολόγος έχει πάρει άδειες κάποιες ελάχιστες ημέρες κυρίως για λόγους υγείας, χωρίς να σας χαλάσουμε την ηρεμία σας βάζοντάς σας να ψάχνετε να βρείτε νεφρολόγο να μετακινήσετε, γιατί απλούστατα υπήρχε δεύτερη νεφρολόγος με δελτίο παροχής υπηρεσιών που κάλυπτε αυτή την ανάγκη. Τα ψέματά σας κ. Κίρκο είναι τόσο τραγικά όσο και η ανικανότητά σας να ασχοληθείτε σοβαρά με την ουσία. Εκτός αν πιστεύετε ότι είμαστε όλοι μειωμένης αντίληψης ή μνήμης διότι προφανώς έχετε πάθει σύγχυση με το θέμα των αδειών που πρόεκυψε με την ΜΤΝ της Κοζάνης πριν μερικούς μήνες όπου και εκεί υπηρετεί μοναδικός ιατρός Νεφρολόγος.
Να έχετε το θάρρος ως διοικητής και όχι ως πολιτικός, να μας πείτε την πραγματική αλήθεια για τις πιέσεις που έχετε δεχτεί. Το ξεδιάντροπο ψέμα ότι σας πίεσα να κλείσει η ΜΤΝ της Φλώρινας είναι το μόνο που μπορείτε να σκεφτείτε για να δικαιολογήστε τα αδικαιολόγητα ή να συγκαλύψτε πράγματα;
Μήπως όμως αυτό δεν υπαγόρευε στην ουσία το «πόρισμα» της 1ης ΕΔΕ που διενήργησε ο κ. Κοσκοσάς; Ένα «πόρισμα» το οποίο στην ουσία ήταν μια έκθεση ιδεών και ο εκφρασμένος διακαής πόθος του κ. Κοσκοσά να «ξεφορτωθεί» την Νεφρολόγο, όπως μου εκφράστηκε και από άλλο μεγαλόσχημο διοικητικό στέλεχος του Νοσοκομείου, με το που ανέλαβα υπηρεσία «ως φιλική συμβουλή», δηλαδή να μετακινηθεί – εκδιωχθεί σε άλλο νοσοκομείο και να κλείσει «προσωρινά» η ΜΤΝ μέχρι να βρεθεί – και αν βρεθεί – Νεφρολόγος.
Παρά τις συστάσεις να «συμμορφωθώ» και ακολουθώντας την απόλυτη νόμιμη διαδικασία ολοκλήρωσα την σχετική ΕΔΕ με κάθε νομιμότητα την οποία όμως επιδεικτικά αρνείστε. Μια ΕΔΕ την οποία έτσι και αλλιώς θα ήμουν υποχρεωμένος να επαναλάβω, μετά το αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα της Εισαγγελέως για τα ίδια περιστατικά και τις ίδιες παραβάσεις.
Η ενόχληση ήταν τόσο μεγάλη ώστε στάλθηκαν έγγραφα τα οποία αμφισβητούσαν ακόμα και τη Δικαιοσύνη.
Η επιμονή σας, σας οδήγησε να διατάξετε να σας απαντήσω με έρευνα για τις συνθήκες λειτουργίας της ΜΤΝ. Σας έστειλα απάντηση, η οποία προφανώς δεν σας βόλευε και η οποία περιείχε και την γνώμη των ασθενών που είναι οι πρώτοι που δικαιούνται να ομιλούν για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν και την γνώμη της υπεύθυνης ΜΤΝ εκ μέρους όλων των νοσηλευτριών. Η Νεφρολόγος κα Βασιλείου εκτελεί άριστα τα επιστημονικά της καθήκοντα με συνέπεια, ανθρωπισμό και με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στους ασθενείς της, βάζοντας τις ανάγκες τους πάνω από δημόσιες σχέσεις, ρουσφετολογικά – προσωπικά χατίρια και βολέματα, που καθιστούν ανίκανη κάθε ουσιαστική διοικητική παρέμβαση μια και όλοι απολαμβάνουν ασυλία και ο καταγγέλλων κάθε φορά γίνεται το εξιλαστήριο θύμα.
Αντί να αφήσετε τη μονάδα να λειτουργήσει όπως κανονικά λειτουργεί τα τελευταία 2,5 χρόνια επιμένετε να δημιουργείτε αναστάτωση προφανώς ακολουθώντας τις εμμονές των άμεσων συμβούλων σας οι οποίοι επικαλούνται δημόσια την εύνοια και στήριξη υπουργού. Αυτό φάνηκε και στο μένος που εκδήλωσαν στη σχετική συνέντευξή τους. Καλό θα ήταν να την βλέπατε για να διαπιστώσετε τις πραγματικές παθογένειες του ΓΝΦ.
3ο Ψέμα: Από την πλευρά σας υπήρξε ή δεν υπήρξε σκόπιμη άρνηση στην έγκριση μετακίνησης αγροτικής ιατρού για να στηρίξει τη λειτουργία της ΜΤΝ;
Στο σχετικό αίτημα μου υπήρξε έγγραφη αρνητική απάντηση από την πλευρά σας, ότι δεν γίνεται τέτοια μετακίνηση γιατί είναι παράνομη και μόνο όταν σας κοινοποίησα ίδια δική σας απόφαση που είχατε υπογράψει ένα χρόνο πριν για το ίδιο ακριβώς αίτημα, τότε μόνο αναγκαστήκατε να υπογράψτε αμέσως σχετική απόφαση. Φαίνεται έχετε πολύ αδύναμη μνήμη για ό,τι είχατε υπογράψει ένα χρόνο πριν.
Πως γίνεται αυτό που υπογράψατε ένα χρόνο πριν να είναι νόμιμο, ενώ ένα χρόνο μετά η ίδια ακριβώς διαδικασία να γίνεται ξαφνικά παράνομη ή σας έπιασε ξαφνικά ιδιαίτερη ευαισθησία για το τι είναι παράνομο ή νόμιμο στο νοσοκομείο της Φλώρινας ;
Έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε πολιτική λέγοντας ψέματα – αυτό εξάλλου επιβάλει ο ρόλος ενός πολιτικάντη – αλλά δεν έχετε κανένα δικαίωμα να γίνεστε ένας χυδαίος ψεύτης θίγοντας ανεπανόρθωτα την υπόληψή μου και να παραποιείται τα γεγονότα για να καλύψετε την απόλυτη ανεπάρκεια και την επικίνδυνη αδιαφορία σας.
Ειδικά για το θέμα του μέλλοντος του ΓΝ Φλώρινας επίσημα ακούστηκε στη συνέντευξη των τεσσάρων ότι πρέπει να γίνει «Πρωτοβάθμιο Νοσοκομείο» και μάλιστα επίσημος τοπικός παράγοντας ερωτηθείς σχετικά τη βρήκε και ενδιαφέρουσα την πρόταση!!! Μήπως όλα αυτά που γίνονται (ΜΤΝ – Παιδιατρική είναι μόνο η αρχή) και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ευκολία και χαρά με την οποία «αποχαιρετούνε» τους ανεπιθύμητους ιατρούς – βλέπε πάλι την συνέντευξη των τεσσάρων – όταν φεύγουν αγανακτισμένοι από τις διαμάχες χρόνων οδηγούν σιγά – σιγά στην υλοποίηση «της ενδιαφέρουσας πρότασης να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο της Φλώρινας σε Πρωτοβάθμιο»;
Παρεμπιπτόντως κ. Κίρκο όλη μου η αξιολόγηση από την πλευρά σας ήταν η περίφημη φράση μπροστά στους προϊσταμένους σας ότι ήμουν ο μοναδικός διοικητής που έλειπε από την ομιλία του πρωθυπουργού;
Έχετε το θάρρος να μου κοινοποιήστε την αξιολόγηση μου – αν έγινε ποτέ, στοιχειώδες δικαίωμα κάθε αξιολογούμενου παγκοσμίως;
Τέλος δεν μπορώ να μην συγχαρώ τον κ. Γεωργίου για την ενδιαφέρουσα σύσταση που μου έκανε κάποτε ότι «εδώ σε φέραμε να κάνεις πολιτική και όχι διοίκηση».
Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
Νίκος Κοτοπούλης

http://neaflorina.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.