Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


  

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση της  κοινωνίας της περιοχής μας ώστε να  γίνουν δότες οργάνων σώματος, ο  Σύλλογος  Νεφροπαθών Καστοριάς, πραγματοποίησε  σήμερα το πρωί στην
είσοδο του εμπορικού κέντρου Καστοριάς ενημερωτική δράση.Μέλη του συλλόγου με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων, μοίρασαν στους συμπολίτεςμας,φυλλάδια όπου ενημέρωναν  τον κόσμο για το πολύτιμο δώρο  ζωής που παρέχει η δωρεά οργάνων  σε πάσχοντες συνανθρώπους μας .

                  Ο λαός της Καστοριάς να ευαισθητοποιηθεί  και να γίνει  δωρητής  οργάνων

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, προσπαθεί με τις λίγες δυνάμεις που διαθέτει να  βρίσκεται κοντά στα 60 μέλη, από τα οποία  τα 50  κάνουν αιμοκάθαρση και  11 είναι  μεταμοσχευμένα.
Το σύνθημα της ΕΟΜ σύμφωνα με την  γραμματέα του Συλλόγου Νεφροπαθών Καστοριάς ,κ. Σοφία Μιχαηλίδου, είναι ότι μπορείς να ζήσεις δύο φορές, μια την δική σου ζωή και μια με τα όργανα που προσφέρεις σε κάποιoν που το έχει ανάγκη.
Η κ Μιχαηλίδου απηύθυνε  κάλεσμα στον κόσμο της περιοχής  μας να αγκαλιάσει  τους ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και να γίνουν δωρητές. Πρόκειται  για  μια ύστατη πράξη γενναιοδωρίας και προσφοράς στους συνανθρώπους  μας. «Εμείς προσπαθούμε να περάσουμε στον κόσμο το να μην σκέφτεται μόνο το εγώ αλλά το εμείς. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τη δωρεά οργάνων, ο κόσμος είναι λίγο σφιγμένος με αυτό το θέμα και δεν είναι ενημερωμένος. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε έτσι ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί και να περάσει το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων είναι κάτι καλό», δήλωσε η γραμματέας.
kastoria365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.