Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Βλάσσης Νινιός (Επεμβατικός Καρδιολόγος) Συνέντευξη στο MyDoctor του MyPortal.gr WebTV

Εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο web εκπομπών, που αφορούν στο πολυτιμότερο ανθρώπινο αγαθό, την υγεία, η Νάνσυ Χρηστίδη συνομιλεί στο My Doctor του MyPortal.gr, με τον Επεμβατικό Καρδιολόγο κ. Βλάση Νινιό. Ένας από τους πλέον ταλαντούχους Επεμβατικούς Καρδιολόγους της γενιάς του, με εξαιρετικές σπουδές και πολυετή εκπαίδευση στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία, ο κ. Νινιός πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στο
πεδίο αντιμετώπισης της καρδιακής ανεπάρκειας με τη χρήση της συσκευής Mitraclip, αναδεικνύοντας μάλιστα τη Θεσσαλονίκη σε κέντρο αναφοράς στον τομέα αυτό. 

Η συζητήση επικεντρώνεται στους λόγους που όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εμφανίζει καρδιακή ανεπάρκεια, την οποία χαρακτηρίζει «παγκόσμια επιδημία», καθώς και στους θεραπευτικούς μηχανισμούς που έχουν στη διάθεσή τους οι γατροί για την αντιμετώπισή της, τονίζοντας πως βασικός στόχος δεν είναι απλά η επιβίωση των ασθενών, αλλά η διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους. 

Ο κ. Νινιός μιλά, επίσης, για την χρήση της πρωτοποριακής συσκευής Mitraclip, η οποία τοποθετείται με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, διαδερμικά, με σκοπό την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, επισημαίνοντας ότι στις μέρες μας, περισσότερες από 1.000 τέτοιες επεμβάσεις διενεργούνται μηναίως ανά τον κόσμο με εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας.

Επιπρόσθετα, ενημερώνει για την πανευρωπαϊκή μελέτη Reshape, της οποίας είναι υπεύθυνος τα τελευταία δυο χρόνια, που σκοπό έχει να αποδείξει τα θεαματικά αποτελέσματα της χρήσης συσκευής Mitraclip στη διάρκεια και ποιότητα ζωής των ασθενών στην οποία έχει τοποθετηθεί. Η μελέτη αυτή δίνει την δυνατότητα στους ασθενείς να υποβληθούν στην εν λόγω τεχνική δωρεάν, αλλά και να παρακολουθούνται σε βάθος χρόνου από τον ίδιο και την ομάδα του.



Πηγή: http://myportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.