Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Συγκινητική η εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Καστρινάκη

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος Γιώργο Καστρινάκη, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, που διοργάνωσαν από κοινού η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών. Από το αναπηρικό κίνημα, από τον χώρο της πολιτικής, της τοπική αυτοδιοίκησης, από το χώρο της δημοσιογραφίας, εκατοντάδες φίλοι και
συνοδοιπόροι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο Γιώργος Καστρινάκης που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών επί σειρά ετών, ήταν ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και βασικό της στέλεχος. Είχε μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου. Συγκινητική ήταν η στιγμή στην έναρξη της εκδήλωσης, όπου η κόρη του Γιώργου Καστρινάκη Αθηνά Καστρινάκη μίλησε εκ μέρους της οικογένειάς του. 

Ο Γρηγόρης Λεοντόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και ο Ξενοφών Λύρος, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, μίλησαν για το έργο του Γ. Καστρινάκη για τους νεφροπαθείς, τους μεγάλους αγώνες της δεκαετίας του ΄80 για να γίνουν γνωστά τα προβλήματα και τα αιτήματα των ατόμων με νεφροπάθεια. Εξήραν το ήθος, την αξιοπρέπεια αλλά και το πείσμα και την αγωνιστική διάθεση. Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης ανέφερε ότι ο Γιώργος Καστρινάκης θα μείνει στη μνήμη όλων όσων τον γνώρισαν ως πρότυπο κοινωνικού αγωνιστή. Θυμήθηκε τη στιγμή της γνωριμίας τους πριν 30 χρόνια, αγώνες που δόθηκαν από κοινού για την ίδρυση της Ε.Σ.Α.μεΑ. αλλά και στα επόμενα χρόνια που ακολούθησαν: «Το βιβλίο του Γιώργου Καστρινάκη “Θέλω να ζήσω!”, η κραυγή αγωνίας, προσωπική του αλλά που εκφράζει το σύνολο των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, έβαλε τους νεφροπαθείς στο χάρτη, προώθησε λύσεις και έδειξε στην κοινωνία την πραγματικότητα της ζωής των ατόμων με χρόνιες παθήσεις».

 Με το σύνθημα «Θέλω να ζήσω!», θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο για την 3η Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 5 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Στην εκδήλωση μίλησαν για τη ζωή και το έργο του Γιώργου Καστρινάκη οι: Παναγιώτης Κουρουμπλής Υπουργός Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρης Στρατούλης πρώην Υπουργός, , Άδωνις Γεωργιάδης βουλευτής ΝΔ, Ρένα Δούρου Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός αντιπρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Χριστίνα Θεοδωρίδου Πρόεδρος Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας, Χριστίνα Μελεξοπούλου και Ιωάννα Κατωχιανού από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου συνοδοιπόροι του Γ. Καστρινάκη, γιατροί, και φίλοι. 

Μεταξύ άλλων παρέστησαν οι: Βασίλης Γιόγιακας βουλευτής ΝΔ ως εκπρόσωπος του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστος Πρωτόπαπας πρώην Υπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Κυριάκος Βιρβιδάκης πρώην βουλευτής ΝΔ,Μιχάλης Κατρίνης Γραμματεία ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκπρόσωποι και μέλη ομοσπονδιών και συλλόγων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών, νοσοκομείων και εταιρειών. Μηνύματα έστειλαν ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ Τσαλαπάτης και ο βουλευτής ΝΔ Λ. Αυγενάκης.

Πηγή : Newsitamea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.