ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Στη σημερινή τελετή ανακοινώθηκε πως ο δωρητής της μονάδας θα αναλάβει την αγορά και δεύτερου μηχανήματος αιμοκάθαρσης για τους μικρούς ασθενείς.


της Αλεξίας Καλαϊτζή

Ο 9χρονος Αυγερινός δεν είναι πλέον αναγκασμένος να πηγαίνει μέχρι την Αθήνα για να πραγματοποιεί τις απαραίτητες για
την υγεία του αιμοκαθάρσεις.
Χάρη στη νέα Νεφρολογική Μονάδα Παίδων, που εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τόσο ο Αυγερινός όσο και οι άλλοι μικροί ασθενείς που υποφέρουν από νεφροπάθεια, θα μπορούν πλέον να κάνουν τη θεραπεία τους σε έναν όμορφο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά, μακριά από εικόνες ηλικωμένων αρρώστων.
Μάλιστα, στη σημερινή τελετή, ο κ. Δημητριάδης, νεφρολόγος ο ίδιος αλλά και δωρητής ολόκληρης της μονάδας, ανακοίνωσε πως θα την ενισχύσει με  την αγορά και δεύτερου μηχανήματος αιμοκάθαρσης για τους ανήλικους ασθενείς.
Πριν την ανέγερση της συγκεκριμένης μονάδας, οι ανήλικοι ασθενείς αναγκάζονταν είτε να εξυπηρετούνται στη μονάδα τεχνητού νεφρού των ενηλίκων είτε να κάνουν τη θεραπεία τους στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού στην Αθήνα.
«Δεν μπορεί να αγνοεί κανείς την ταλαιπωρία για αυτές τις ψυχούλες. Και δεν δικαιούται! Δεν πρέπει! Τα παιδάκια αυτά πρέπει να εξυπηρετούνται να μην πω καλύτερα και από τους μεγάλους. Πώς ήταν δυνατόν μέχρι τώρα άνθρωποι 70αρηδες και 80άρηδες να εξυπηρετούνται μαζί με 5χρονα και 12χρονα παιδιά» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.
«Σε καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της μικροί ασθενείς δεν αναμειγνύονται με ενήλικες. Αποτελούσαμε παγκόσμια πρωτοτυπία. Και ευτυχώς αυτή η πρωτοτυπία ξεπεράστηκε» τόνισε στους δημοσιογράφους ο Φώτης Παπαχρήστου, Διευθυντής και εμπνευστής της νέα αυτής μονάδας.
Στη μονάδα που λειτουργεί ήδη τρεις εβδομάδες κάνουν περιτοναϊκή κάθαρση 14 παιδιά και αιμοκάθαρση ένα, ο Αυγερινός. Πριν τη λειτουργία της μονάδας, ο ίδιος μαζί με τη μητέρα του αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Αθήνα για 1,5 χρόνο λόγω έλλειψης κατάλληλου μηχανήματος στη Θεσσαλονίκη.

Τη σημασία του να πραγματοποιεί τη θεραπεία του τόσο ο 9χρονος όσο και όλα τα υπόλοιπα παιδιά κοντά στο σπίτι τους υπογράμμισε η νοσηλεύτρια της κανούρια μονάδας, Ευφροσύνη Σεϊταρίδου.
«Τα παιδιά αντιδρούν καλύτερα στη θεραπεία όταν είναι στο μέρος τους. Εδώ δεν αισθάνονται ξένα. Αποκτούν αυτοπεποίθηση και παίρνουν χαρά! Όλα είναι διαφορετικά όταν είναι κοντά στο σπίτι τους» τόνισε στη Voria.gr.
Μιλώντας για  τις ανάγκες που υπάρχουν και θα αναπτυχθούν σχετικά με τη Νεφρολογική Μονάδα Παίδων, ο κ. Παπαχρήστου ανέφερε χαρακτηριστικά πως στη χώρα μας 8 παιδιά ανά 1 εκατομμύριο βρίσκονται κάθε χρόνο στο τελικό στάδιο νεφροπάθειας ενώ 50 ανά 1 εκατομμύριο είναι ενταγμένα σε κάποιου είδους θεραπείας κάθε χρόνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα μονάδα είναι η δεύτερη μονάδα τεχνητού νεφρού για παιδιά στη χώρα και θα κληθεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όχι μόνο των παιδιών της Θεσσαλονίκης αλλά όλης της Βορείου Ελλάδος.

Πηγή: http://www.voria.gr

Post a Comment

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.

Νεότερη Παλαιότερη