Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Αγανάκτηση από τους νεφροπαθείς του Λασιθίου – Στο Ηράκλειο από σήμερα για αιμοκαθάρσεις

Αισθήματα οργής, αγωνίας και αγανάκτησης κυριαρχούν και στους 70 νεφροπαθείς του Νομού Λασιθίου, μετά το αιφνίδιο γεγονός της αναγκαστικής μεταφοράς τους σε αντίστοιχες μονάδες του Νομού Ηρακλείου.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών κ. Νίκος Χριστοφακάκης, χθές, πρωί Τρίτης, προέκυψε πρόβλημα στο

σύστημα επεξεργασίας των νερών που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και οι 70 αιμοκαθαριζόμενοι, κάθε ηλικίας και σωματικής κατάστασης, μεταξύ αυτών και πολλοί υπερήλικες με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, να αναγκάζονται να μεταφέρονται τρεις και τέσσερις φορές την εβδομάδα, από χθές και άγνωστο μέχρι πότε, στο Ηράκλειο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία τους, σωματική και ψυχική.

Με αφορμή αυτό το απρόσμενο γεγονός αναδεικνύεται η ανάγκη άμεσης μεταφοράς της μονάδας σε νέες εγκαταστάσεις, εντός του χώρου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αφού από τη δεκαετία του ’90 και μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου οι οποίες κρίνονται ακατάλληλες λόγω του χώρου και της έλλειψης προσωπικού. Αναδεικνύεται επίσης, η ανάγκη τάχιστης υλοποίησης της απόφασης της 7ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου σε αυτή την κατεύθυνση, αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Ο κ. Χριστοφακάκης τονίζει πως «απομονώνονται όσοι με ψίθυρους ή με διάτρητα επιχειρήματα, επωνύμως ή ανωνύμως που κωλυσιεργούν για εμφανείς ή αφανείς λόγους, υπονομεύουν το εγχείρημα και εκφράζουν επιφυλάξεις. Εφόσον είναι καλοπροαίρετοι, ελπίζουμε να αντιληφθούν το ατόπημά τους και να παύσουν να επικαλούνται δήθεν το καλύτερο, για να μη γίνει ποτέ το καλό», προσθέτοντας πως «η άμεση μεταφορά της μονάδας θα αποτελέσει την έμπρακτη συγνώμη που οφείλεται διαχρονικά σε ζώντες και νεκρούς αιμοκαθαριζόμενους.»


https://radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.