Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Δίπλα στον Γιώργο και την οικογένειά του μέχρι να βρεθεί το μόσχευμα!




Ο 8χρονος Γιώργος πάσχει από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Παίδων. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του οργανισμού μας από το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

Από το καλοκαίρι τον φιλοξενούμε μαζί με τη μητέρα του σε

διαμέρισμα του οργανισμού. Πρόκειται για πολύτεκνη οικογένεια που αντιμετωπίζει οικονομική δυσχέρεια. Η μόνιμη κατοικία τους είναι στην επαρχία. Δεν έχουν φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον στην Αθήνα και τους στηρίξαμε στην προσαρμογή. 

Χτίσαμε σταδιακά μία σχέση εμπιστοσύνης.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει υλική στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει η υπόλοιπη οικογένεια. Με την ευγενική χορηγία αεροπορικής εταιρείας και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εξασφαλίζουμε τις μετακινήσεις τους και δίνουμε ευκαιρίες να ανταμώνει όλη η οικογένεια στο χωριό, όταν το επιτρέπει η υγεία του μικρού.



Πραγματοποιούμε επισκέψεις στο νοσοκομείο και έχουμε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε την κοινωνικοποίηση και εκτόνωση του παιδιού μέσα από τη δημιουργική απασχόληση που πραγματοποιεί εθελόντρια του οργανισμού μας με δραστηριότητες εντός και εκτός σπιτιού.


Μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές όπως την καθημερινή διαδρομή προς το νοσοκομείο, μία βόλτα στις κούνιες, τη συνοδεία του μικρού μας φίλου σε θεατρικές παραστάσεις, σε παιδικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Επιπλέον, εθελόντρια μας εκπαιδευτικός έχει αναλάβει τη μελέτη του Γιώργου στο σπίτι, συμπληρωματικά με τα μαθήματα που κάνει στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, στα πλαίσια συμβουλευτικής στηρίζουμε τους γονείς που βιώνουν αυτή την απόσταση και προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους στο δύσκολο αγώνα που αντιμετωπίζουν. Το παιδί είναι σε λίστα για μεταμόσχευση και αναμένεται να βρεθεί δότης. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του μικρού και χαιρόμαστε που έχουμε γίνει φίλοι του!



http://www.hamogelo.gr/24-1/2837/Dipla-ston-Giorgo-koi-thn-oikogeneia-toy-mexri-na-brethei-to-mosxeyma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.