Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού στο ΠΓΝΠ

Με επιτυχία έλαβε χώρα η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού το περασμένο Σάββατο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών το οποίο συνεργάστηκε με το αντίστοιχο των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, στο χειρουργικό τραπέζι του Ρίου με τη συμμετοχή γιατρών των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού σε
λήπτη, 65 ετών, ο οποίος είναι ασθενής του Νεφρολογικού Κέντρου του ΠΓΝΠ και η μετεγχειρητική πορεία του εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά.
Δότης ήταν ένας άνδρας 66 ετών ο οποίος κατέληξε μετά από κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αττικής και το ένα από τα δύο μοσχεύματα έφθασε στην Πάτρα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΓΝΠ αναφέρονται τα εξής: «Την μεταμόσχευση διενήργησε ο Μιχαήλ Μήτσης, Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με τον συνεργάτη του ιατρό Βασίλειο Τάτση. Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχε ιατρική ομάδα της Χειρουργικής Κλινικής με διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής Ιωάννη Μαρούλη, ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας Δημήτριο Γούμενο, ο οποίος είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού, καθώς επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.