Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Έλληνας “έδωσε” ζωή σε 4 Κινέζους καθώς η οικογένειά του δώρισε τα όργανά του

Πρόκειται για την πρώτη δωρεά πολλών οργάνων στην επαρχία Γκουανγκντόνγ και τη δέκατη συνολικά περίπτωση στη χώρα. Η συγκινητική ιστορία του 37χρονου.

Στις 22 Αυγούστου, ο
37χρονος ελληνο-αιγύπτιος Σερίφ Κωνσταντίνος Ελ Γκαζάρ -για τους φίλους του Τούτι- άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Zhujiang στην Κίνα, στην οποία είχε μεταβεί για επαγγελματικό ταξίδι. Πέντε ημέρες νωρίτερα, στις 17 Αυγούστου, είχε χάσει τις αισθήσεις του ενώ έκανε μπάνιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα για νοσηλεία.
Μόλις έμαθαν τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, όλοι οι φίλοι, παλαιοί συμμαθητές και γνωστοί του Σερίφ-Κωνσταντίνου κινητοποιήθηκαν άμεσα στην Ελλάδα, την Κίνα, την Αίγυπτο και αλλού προκειμένου να παράσχουν βοήθεια, να συγκεντρώσουν δωρεές και να υποστηρίξουν την προσπάθεια του ιδιαίτερα αγαπητού τους φίλου να ξεπεράσει τη σοβαρή αυτή περιπέτεια. Η κινητοποίηση αυτή, που έλαβε χώρα και μέσω και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ο 37χρονος υπέκυψε από εγκεφαλική αιμορραγία.
Η οικογένεια προχώρησε στη δωρεά των οργάνων του θανόντος και συγκεκριμένα η καρδιά, το συκώτι, και οι δύο νεφροί του δωρήθηκαν και έδωσαν ζωή σε τέσσερις κινέζους ασθενείς. Πρόκειται για την πρώτη δωρεά πολλών οργάνων στην επαρχία Γκουανγκντόνγ και τη δέκατη συνολικά περίπτωση στη χώρα. Η αδελφή του Σερίφ Κωνσταντίνου υπέγραψε αμέσως προκειμένου να δοθούν τα όργανά του σε ασθενείς που είχαν ανάγκη, μετά από τη συγκατάθεση της μητέρας του που βρισκόταν στην Αθήνα.
Όλη η οικογένεια του Σαρίφ, πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι η σωστή. Είμαι σίγουρη ότι αν το ήξερε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ζωής του, το ίδιο ακριβώς θα επέλεγε να πράξει. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που και οι τέσσερις επεμβάσεις ήταν επιτυχείς και έτσι ένα μέρος της ζωής του αδελφού μου παραμένει ακόμα ζωντανό», δήλωσε χαρακτηριστικά η αδελφή του Φαρίντα Ελ Γκαζάρ.
Οι δύο νεφροί του Σαρίφ μεταμοσχεύθηκαν σε έναν άντρα ηλικίας 50 ετών και σε μια γυναίκα ηλικίας 30 ετών που έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια, ενώ το συκώτι του σε έναν 46χρονο ασθενή με χρόνια ηπατική ανεπάρκεια.
«Οι μεταμοσχεύσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Τα μέλη των οικογενειών των ασθενών που έλαβαν τις δωρεές του Σαρίφ είναι γεμάτα ευγνωμοσύνη. Ένα τόσο νέο παιδί και μάλιστα ξένης υπηκοότητας... Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να τον ευχαριστήσουμε. Όλοι εμείς οι γιατροί στο νοσοκομείο Zhujiang θα τον θυμόμαστε πάντα για την αγάπη και την αυτοθυσία του», τόνισε ο αρμόδιος καθηγητής, Zhao Ming.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.