Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΦΡΟΥ ΕΜΕΙΝΕ... ΜΗΔΕΝΙΚΟ!

Το νοσοκομείο Θήρας, που εγκαινιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, επιχειρώντας να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για την ανασυγκρότηση της δημόσιας υγείας έχει μετατραπεί σε αχίλλειο πτέρνα της εξαιτίας των αδυναμιών στη λειτουργία του. Είναι ενδεικτικό - σύμφωνα με νέα καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) - ότι κατά μέσο όρο 20 ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εκεί, ενώ η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού - για την άμεση λειτουργία της οποίας είχε δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός - παραμένει κλειστή.  
Κλειδωμένη είναι και η Μονάδα Εμφραγμάτων, καθώς οι δύο καρδιολόγοι μετά βίας καλύπτουν το νοσοκομείο, που σημειωτέον εφημερεύει καθημερινώς, σε 24ωρη βάση. Αντίστοιχα, «στο νοσοκομείο δεν υπάρχει Τμήμα Αιμοδοσίας. Δεν υπάρχει ιατρός αιματολόγος».
  
ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ! Εν τω μεταξύ, στην ίδια καταγγελία η ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύει το… ιδιωτικό προφίλ του νεοσύστατου νοσοκομείου, ανοίγοντας νέο πόλεμο ανακοινώσεων. Οπως προκύπτει από σχετικά τιμολόγια, στο νοσοκομείο Σαντορίνης οι ακτινογραφίες χρεώθηκαν σε αυστραλό ασθενή 48 ευρώ, όταν στα δημόσια νοσοκομεία το κόστος της ίδιας εξέτασης δεν ξεπερνά τα 4,30 ευρώ. Κάπως έτσι, το σύνολο του λογαριασμού για τον συγκεκριμένο ασθενή ανήλθε στα 399 ευρώ. Αμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του νοσοκομείου, που υπογραμμίζει ότι παρέχονται «δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους έλληνες πολίτες, ασφαλισμένους, κατόχους ΑΜΚΑ, αλλά και ανασφάλιστους» όπως και στους ευρωπαίους ασθενείς - κατόχους ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι «εφαρμόζοντας τον ιδρυτικό του νόμο, τιμολογεί με εγκεκριμένο διακριτό ιδιωτικό τιμοκατάλογο τους ασθενείς - πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, προσφέροντας έσοδα στο νοσοκομείο και μειώνοντας αντιστοίχως το ποσό της κρατικής επιδότησης που αφορά τη λειτουργία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.