Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Στη γειτονιά των αγγέλων ο 13χρονος Βαγγέλης

Για την γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε χθες το πρωί, ο 13χρονος Βαγγέλης Γκοτζάη, που νοσηλευόταν με λευχαιμία στο Νοσοκομείο «Ελπίδα», σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την Ρόδο.
Ο Βαγγέλης, αν και είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών στις 3 Μαΐου 2017, εντούτοις ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε στο μόσχευμα και ξεκίνησε νέα θεραπεία λίγες εβδομάδες αργότερα.
Η μητέρα του Βαγγέλη, Στέλλα Σαράντου, στις 21 Μαΐου 2017 με συνέντευξή της στην «δημοκρατική», είχε αναφερθεί στις δραματικές ώρες που
έζησε με τον γιο της μέσα στο Νοσοκομείο Ελπίδα, ευχαριστώντας τότε τους Ρόδιους, που σε κάθε κάλεσμα για την σωτηρία του γιου της, ανταποκρίθηκαν με μεγάλη αγάπη.
Ο Βαγγέλης διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2014 και έπειτα από τον κύκλο των θεραπειών του, το παιδί έγινε καλά και επέστρεψε με την οικογένειά του στη Ρόδο. Δυστυχώς όμως, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, ο Βαγγέλης υποτροπίασε και από τον Νοέμβριο του 2016 νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ελπίδα».
Η Ρόδος, άνοιξε μια τεράστια αγκαλιά για τον μικρό Βαγγέλη και σε κάθε κάλεσμα της «Ροδαυγής» για αίμα, δεκάδες συμπολίτες μας έσπευδαν στο Νοσοκομείο της Ρόδου να βοηθήσουν για την σωτηρία του 13χρονου, που δυστυχώς, παρά τον μεγάλο αγώνα που έδωσε, δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή.
«Την τελευταία θεραπεία δεν την κάναμε ποτέ, γιατί δεν άντεχε άλλο ο οργανισμός του Βαγγέλη. Μας είπαν οι γιατροί ότι δεν θα αντέξει το παιδί για να ολοκληρώσει τις θεραπείες… Κι έτσι μόνη μας λύση και ελπίδα, ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Μπήκαμε στο νοσοκομείο πάλι και ξεκινήσαμε νέες θεραπείες από την αρχή. Την τελευταία θεραπεία δεν την κάναμε ποτέ, γιατί δεν άντεχε άλλο ο οργανισμός του Βαγγέλη. Μας είπαν οι γιατροί ότι δεν θα αντέξει το παιδί για να ολοκληρώσει τις θεραπείες… Κι έτσι μόνη μας λύση και ελπίδα, ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δυστυχώς, παρά την μεγάλη κινητοποίηση της “Ροδαυγής”, δεν βρέθηκε ιστοσυμβατός δότης από την Ρόδο. Βρέθηκε όμως ένας συμβατός δότης στην Γερμανία, ο οποίος ποτέ δεν ανταποκρίθηκε, και οι ημέρες περνούσαν. Οι γιατροί μάς είπαν ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, η υγεία του Βαγγέλη επιδεινωνόταν, κι έτσι πήραν μυελό των οστών από εμένα», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στην συνέντευξή της στην «δημοκρατική», η μητέρα του Βαγγέλη.

Η ανακοίνωση της «Ροδαυγής»
Χθες με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «Ροδαυγή», έκανε γνωστή την είδηση, που σκόρπισε θλίψη σε όλη τη Ρόδο και όχι μόνο: “Έπειτα από επικοινωνία στα γραφεία του συλλόγου μας με τη μητέρα του 13χρονου Βαγγελάκη Γκοτζάη από τη Ρόδο, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πούμε ότι το αγγελούδι μας ταξίδεψε σήμερα το πρωί στη γειτονιά των αγγέλων. Το Δ.Σ της Ροδαυγής, καθώς και η μητέρα, ευχαριστεί όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα στο μικρό Βαγγελάκη όλον αυτόν τον καιρό …. Καλό ταξίδι Βαγγελάκη μας …. 
(Η ημέρα που θα τελεστεί το μυστήριο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα)”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.