Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μεταναστεύουν για μια αιμοκάθαρση! Ασθενείς «ξενιτεύονται» από τη Νάξο στη Σύρο ή στην Αθήνα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κατερίνα Φραγκουλάκη
Τεράστιος είναι ο αριθμός των νεφροπαθών ασθενών που αναγκάζονται να αφήνουν τις οικογένειές τους και να μετακομίζουν σε άλλες περιοχές, προκειμένου να
υποβάλλονται στην απαραίτητη για τη ζωή τους αιμοκάθαρση. Το ίδιο ισχύει και με τους ασθενείς της Νάξου. Μετανάστατες μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Νεφροπαθείς αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τη Νάξο και να πηγαίνουν σ το νοσοκομείο της Σύρου ή σε νοσοκομεία των Αθηνών προκειμένου να λαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Tι κι αν το νοσοκομείο της Νάξου έχει μια άρτια οργανωμένη και εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα μονάδα τεχνικού νεφρού, δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ως σήμερα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν οτι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχει προσφέρει ένα υπέρογκο ποσό, το οποίο σύμφωνα πάντα με πηγές αγγίζει το ποσό των 30.000 ευρώ, για τη λειτουργία της μονάδας.
Νεφροπαθείς αναγκάζονται να μεταναστεύουν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Γεγονός που προκαλεί πολλά οικονομικά προβλήματα στον ασθενή. Άλλοι πάλι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται στη Σύρο 3 φορές την εβδομάδα για να κάνουν αιμοκάθαρση. Ένας γολγοθάς που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τους κατοικους- ασθενείς του νησιού.
Σύμφωνα με πηγές οι ασθενείς μόνο από τα δυο νησιά Πάρο και Νάξο ξεπερνούν τους 40. Μια ταλαιπωρία που δεν τελειώνει. Ένα πρόβλημα που εδώ και χρόνια δεν βρίσκει λύση.
«Χρειαζόμαστε πάνω από 1000 ευρώ το μήνα για το σπίτι και τη γυναίκα που τον φροντίζει. Η σύνταξή του δεν φτάνει. Σκεφτείτε οτι η ταλαιπωρία μας είναι τεράστια, αν σκεφτεί κανείς οτι τρεις φορές την εβδομάδα μεταφερόμαστε από την Νάξο στη Σύρο. Γολγοθάς», αναφέρει χαρακτηριστικά στο medicalland.gr άνθρωπος που καθημερινά λόγω τους ασθενούς πατέρα του βιώνει τις δυσκολίες. Τις τεράστιες δυσκολίες.
Και αυτή είναι μόνο μια περίπτωση ανάμεσα στις εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.