Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτική ημερίδα για την Εξωνεφρική κάθαρση από το Σύλλογο Νεφροπαθών Αλεξανδρούπολης

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 14/1 ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αλεξανδρούπολης στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Ο τίτλος της ημερίδας ήταν «Εισαγωγή στην Εξωνεφρική Κάθαρση» και σε αυτήν κλήθηκαν να μιλήσουν γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου αναλύοντας το θέμα σε όλες του τις
διαστάσεις.
Έτσι, όσοι παρακολούθησαν την ημερίδα, ενημερώθηκαν για τα είδη της εξωνεφρικής κάθαρσης (αιμοκάθαρση και περιτοναϊκή κάθαρση), για την ψυχολογική διάσταση της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας (σ.σ. στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν 130 ασθενείς ΧΝΑ), ενώ όσοι δεν είναι νεφροπαθείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τη βιωματική εμπειρία του να έχει κανείς ΧΝΑ, διά στόματος της προέδρου του Συλλογου Νεφροπαθών Αλεξανδρούπολης Αμαλίας Ζαρκάδη.
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι όλες οι εισηγήσεις παρά το γεγονός ότι ήταν επιστημονικές έγιναν σε απλή γλώσσα, ώστε να είναι κατανοητές από όλους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα από την ομιλία του κου Πασαδάκη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους Μπάμπη Τσακαλίδη, Τόλη Κουγιουμτζή, Νίκο Ζήση και Στέλλα Αδαμίδου.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η δεύτερη που διοργανώνει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αλεξανδρούπολης και συνολικά συμμετείχαν έξι ομιλητές (πλην της προέδρου του Συλλόγου) που ήταν: Πλουμής Πασαδάκης, Καθηγητής Νεφρολογίας ΔΠΘ | Γιώργος Γεωργιάδης , Αν Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής ΔΠΘ | Μαρία Σαμακουρή, Αν. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΔΠΘ | Κωνσταντία Κανταρτζή | Νεφρολόγος, Επιμελήτρια Α | Καλλή Κουτσίδου, Νοσηλεύτρια ΜΤΝ | Μαρία Καλαϊτζή, Νοσηλεύτρια ΜΠΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.