Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Η συγκινητική στιγμή που ένας άνδρας μαθαίνει ότι θα αποκτήσει νέους πνεύμονες

Τα νέα, είτε είναι καλά είτε κακά, δεν διαλέγουν την ώρα που θα μαθευτούν. Ένας Αμερικανός βίωσε αυτό το ξαφνικό στον απόλυτο βαθμό, ενώ όλα τα θετικά συναισθήματα ακολούθησαν.

Ο Κέβιν Ντ’Αγκοστίνο άκουσε τις «μαγικές» λέξεις από το στόμα της μητέρας του, στις 2 τα ξημερώματα της 5ης του περασμένου Δεκέμβρη.
«Θα αποκτήσεις καινούρια πνευμόνια», του είπε έξι μήνες αφού είχε
μπει στη λίστα για δωρεά οργάνων και αφού είχε περάσει δύο χρόνια με οξυγόνο. 
Η αντίδρασή του δεν περιγράφεται με λόγια.
Ο άνδρας είχε εκ γενετής κυστική ίνωση, μία γενετική διαταραχή που καταστρέφει τα πνευμόνια και το πεπτικό σύστημα. Μέχρι πριν από τρία χρόνια, ωστόσο, είχε μία φυσιολογική ζωή, η οποία άλλαξε ριζικά όταν έπαθε τραύμα στο κεφάλι του.
Το τραύμα προήλθε από τον βήχα, ο οποίος ήταν τόσο δυνατός που του έσπασε κάποιο εγκεφαλικό αγγείο.
Η κατάσταση της υγείας του τον ανάγκασε να επιστρέψει στο πατρικό του, αφού τα πνευμόνια χειροτέρεψαν και μπήκε στη λίστα για μεταμόσχευση.
Λίγο μετά η υγεία του επιδεινώθηκε και έπρεπε να αυξήσει την ποσότητα του οξυγόνου, το οποίο ήταν απαραίτητο 24 ώρες το 24ώρο, πια, ενώ το κουβαλούσε όπου κι αν πήγαινε.
Την ίδια ώρα, η οικογένειά του ανησυχούσε ότι θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.
Ο Κέβιν, όμως, δεν ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που βρέθηκε στη λίστα για μόσχευμα, αφού η αδελφή του, που είχε επίσης εκ γενετής κυστική ίνωση, πέθανε από την ίδια ασθένεια.
Μάλιστα, έφτιαξαν ίδρυμα στη μνήμη της, με σκοπό την ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων, αφού εκείνη πέθανε επειδή βρέθηκε αργά το μόσχευμα.
Ευτυχώς δεν είχε την ίδια τύχη εκείνος, αφού το τηλεφώνημα στις 2 τη νύχτα σημαίνει άλλη ζωή. Φυσικά έσπευσε στο νοσοκομείο, όπου έγινε με επιτυχία η επέμβαση και πλέον αναπνέει μόνος του. Κατάφερε μάλιστα να επιστρέψει σε δικό του σπίτι, όπως ο ίδιος λέει στο βίντεο που ακολουθεί.
Μεταμόσχευση - ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.