Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Χανίων: Στοχοποιείται με ανήθικο τρόπο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

«Από το έτος 2016 η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Χανίων στοχοποιείται συστηματικά και με ανήθικο τρόπο εξυπηρετώντας άγνωστα (;) συμφέροντα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων.


Στην ανακοίνωσή του, με τίτλο «Μόνο υπερηφάνεια για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος”», ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσηλευτικού Ιδρύματος αναφέρει τα εξής:

«Η επιστημονική επάρκεια του ιατρικού προσωπικού, αρχής γενομένης από τον νυν διευθυντή του Τμήματος κ. Τζανάκη Ιωάννη αλλά και των υπολοίπων αξιόλογων ιατρών και νοσηλευτών που την απαρτίζουν τα τελευταία χρόνια, αποτελεί

την ηχηρή απάντηση σε όλους όσους προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα αυτού του τμήματος που αποτελεί στολίδι του Νοσοκομείου μας.

 Στις αλλεπάλληλες αυτές ανεπιτυχείς επιθέσεις προς τη Μονάδα έρχεται να προστεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια διαφορετικού τύπου ανήθικη επίθεση που στοχεύει στην απαξίωση της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού με απώτερο στόχο να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των αιμοκαθαιρόμενων αλλά και των οικογενειών τους στις υπηρεσίες παροχής υγείας. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων ενημερώθηκε αρχικά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και στη συνέχεια από το προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ότι χρησιμοποιήθηκαν σε ένα πολύ μικρό αριθμό ασθενών (4 από τους 70 συνολικά αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς), φίλτρα που είχε πρόσφατα παρέλθει ο χρόνος χρησιμοποίησής τους.

Σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού μάς διαβεβαίωσε ότι η χρησιμοποίησή τους (όπως και άλλωστε συνέβη) δεν είχε κανένα αντίκτυπο στην ποιότητα της αιμοκάθαρσης, αλλά και στην εν γένει υγεία των τεσσάρων αυτών αιμοκαθαιρόμενων. Σε άμεσο χρονικό διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες αντικατάστασής τους.

Τακτικές συκοφάντησης που δεν συμβαδίζουν με το ήθος του ιατρικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού θεωρούνται καταδικαστέες, εξυπηρετώντας συμφέροντα εξωνοσοκομειακά δυσφημίζοντας με δόλιο τρόπο την άριστη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων εκφράζει την οργή του για τέτοιους είδους απαράδεκτες επιθέσεις. Διαβεβαιώνει τόσο τον χανιώτικο λαό, όσο και το ιατρικό και λοιπό προσωπικό που εργάζεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ότι θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί το έργο που επιτελείται καθημερινά τα τελευταία τριάντα χρόνια».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ 4 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

Ανακοίνωση εξέδωσαν και 4 γιατροί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στην οποία αναφέρουν τα εξής:



https://hania.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.