Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Τροχαίο στη Βουλή: Άρχισε η δωρεά οργάνων του 23χρονου

Ο 23χρονος είναι το θύμα τροχαίου στη Βασιλίσσης Σοφίας έξω από τη Βουλή, μετά από σύγκρουση με όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Αρχίζει απόψε η διαδικασία δωρεάς οργάνων του 23χρονου μοτοσικλετιστή ο οποίος έμεινε εγκεφαλικά νεκρός έπειτα από το σοβαρό τροχαίο έξω από τη Βουλή με όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Χειρουργική ομάδα από το Λαϊκό Νοσοκομείο θα αναλάβει την αφαίρεση

των νεφρών και του ήπατος του άτυχου νεαρού και δύο χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο την καρδιά και τους πνεύμονές του. 

Την πρόθεση της οικογένειας για δωρεά των οργάνων του 23χρονου είχε κάνει γνωστή η μητέρα του άτυχου νέου, ενώ η αδερφή του είχε δηλώσει ότι «ήθελε πάντα το καλό για τους άλλους κι αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε».

Η μητέρα του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν».

Νωρίτερα, σήμερα έγινε γνωστό ότι υπάρχει και τρίτος αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου ο οποίος θα προσέλθει για κατάθεση, ενώ ήδη έχει καταθέσει ο υπάλληλος delivery και ο οδηγός ταξί. 

Ο οδηγός delivery φέρεται να κατέθεσε ότι ο 23χρονος ανέβαινε κανονικά από την πλατεία Συντάγματος τη Βασιλίσσης Σοφίας, με το φανάρι της εισόδου της Βουλής πράσινο.

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, προς πλατεία Συντάγματος, και ξαφνικά έστριψε αριστερά για να μπει μέσα στη Βουλή, κάτι που απαγορεύεται αφού δεν υπάρχει στο σημείο αυτό σηματοδότης προς το εσωτερικό του Κοινοβουλίου.

Ο 23χρονος προφανώς αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να σταματήσει, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα του να «καρφωθεί» στο πίσω δεξιό μέρος του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.