Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Σύλλογος Νεφροπαθών: «Στελεχώστε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου»


 Τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ζητούν -μέσω του Συλλόγου τους- οι νεφροπαθείς του νησιού

Ευθύνες σε κράτος, 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, επιρρίπτει ο Σύλλογος των Νεφροπαθών του νησιού, για την υποστελέχωση της Μονάδας σε μόνιμο ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ).  Τη συμπαράσταση όλων των φορέων και ενεργών πολιτών της Κέρκυρας ζητά -για μια ακόμα φορά- ο Σύλλογος Νεφροπαθών Υπό Αιμοκάθαρση ή Μεταμόσχευση Κέρκυρας, προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς με μόνιμο, ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος των Νεφροπαθών τονίζει πως η κατάσταση -εν καιρώ πανδημίας- τείνει να γίνει εξευτελιστική εξαπολύοντας «βέλη» κατά της 6ης Υ.ΠΕ., της Διοίκησης του Γ.Ν.Κ., αλλά και των κυβερνητικών πολιτικών, που «μετατρέπουν τη Μονάδα του Νοσοκομείου σε κέντρο διερχόμενου εκπαιδευόμενου επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία της υπόλοιπης Ελλάδας».
Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Για άλλη μια φορά η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και το σύνολο των νεφροπαθών τελικού σταδίου που ζούμε στην Κέρκυρα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της υποστελέχωσης σε ειδικευμένο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με κρίσιμες συνέπειες στην ομαλή συνέχιση της θεραπεία μας και στην αξιοπρεπή προσπάθειά μας να μείνουμε ζωντανοί.

Έχουμε απευθυνθεί προς τους τοπικούς βουλευτές να στηρίξουν με κάθε τρόπο την συστηματική και σωστά σχεδιασμένη στελέχωση της μονάδας τεχνητού νεφρού με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν μπορεί κανένα κράτος, καμία 6ηΥ.Π.Ε, καμία διοίκηση, να μετατρέπουν την μονάδα του νοσοκομείου σε κέντρο διερχόμενου εκπαιδευόμενου επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία της υπόλοιπης Ελλάδας!

Είναι ντροπή για όλους μας ως συντεταγμένη κοινωνία με το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε εξέλιξη ήδη και το Χειμώνα μπροστά μας να φτάσουμε στην ντροπιαστική και τραγική κατάσταση που ζήσαμε πριν δυόμιση χρόνια στο δημόσιο νοσοκομείο!

Όχι άλλες τέτοιες εξευτελιστικές καταστάσεις για τους πολίτες της Κέρκυρας! Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των φορέων και των ενεργών πολιτών στο δίκαιο αίτημά μας!»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ

https://enimerosi.com

https://www.dwrea-zois.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.