Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Δύο ακόμη βήματα για τη μονάδα τεχνητού νεφρού στη Θάσο

Την Δευτέρα 15 Ιουλίου στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας Τάσου Καρασαββόγλου πραγματοποιήθηκε
σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για να λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η μονάδα τεχνητού νεφρού στο κέντρο υγείας Πρίνου στο νησί της Θάσου.

Σε συνέχεια όσων συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη υπάρχει ήδη υπόμνημα του διευθυντή του κέντρου υγείας Πρίνου κ. Θωμά Αγγελόπουλου προς τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ. Έχει αποφασίσει υπέρ της  δημιουργίας και λειτουργίας της μονάδας το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Καβάλας. Η απόφαση μάλιστα περιγράφεται ως ομόφωνη.

 Στο υπόμνημά του ο κ. Αγγελόπουλος στηρίζεται στο περιεχόμενο του σχετικού ΦΕΚ σημειώνοντας ότι η δημιουργία της μονάδας είναι μία ευκαιρία περαιτέρω ενίσχυσης του κέντρου υγείας Πρίνου. Το υπόμνημα κάνει λόγο για απαραίτητη παρουσία στο κέντρο υγείας και καρδιολόγου, υποστηρικτικά προς τη μονάδα τεχνητού νεφρού.

 Ο κ. Αγγελόπουλος ζητά να υπάρχει ενίσχυση του ΚΥ Πρίνου για τα πληρώματα ασθενοφόρων,  θίγει την απαραίτητη προϋπόθεση. Την κατασκευή νέας πτέρυγας στο κέντρο υγείας Πρίνου αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού που θα ασχοληθεί με τους νεφροπαθείς. Χθες τον κ. Αγγελόπουλο επισκέφθηκαν στο κέντρο υγείας Πρίνου και άλλοι νεφροπαθείς του νησιού που συζήτησαν μαζί του την προαναφερθείσα εξέλιξη.

 Επειδή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και επειδή παρά την κινητικότητα και κινητοποίηση αυτά που πρέπει να γίνουν στο κέντρο υγείας Πρίνου έχουν και ουσία και γραφειοκρατία,  καλό είναι να βάζουμε στο μυαλό μας ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού θα μπορέσει να λειτουργήσει στη Θάσο τέλος του 2020 με  αρχές του 2021. Αυτό που περιμένουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι να αναλάβει δράση η 4η υγειονομική περιφέρεια κι ο διοικητής της κ. Πλωμαρίτης.

Θα πρέπει να εισηγηθεί τα απαραίτητα για τη μονάδα τεχνητού νεφρού σε σχέση με το Υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα το Υπουργείο να μάθει για το αίτημα ώστε να επισπεύσει όσο γίνεται τις διαδικασίες δίνοντας προτεραιότητα στην πρόσληψη του απαραίτητου για τη μονάδα προσωπικού. Όπως αυτό προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ. Στο μεταξύ το Σαββατοκύριακο ήταν και αυτή τη φορά αυξημένη η προσέλευση ασθενών στο κέντρο υγείας του Πρίνου.

Ξεχωρίζει περιστατικό αλλοδαπού (82 ετών). Την Κυριακή το απόγευμα μεταφέρθηκε νεκρός στο κέντρο υγείας του Πρίνου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Με την πρώτη εκτίμηση υπέστη ανακοπή ενώ ήταν μέσα σε βάρκα. Ο αλλοδαπός έκανε στη Θάσο τις διακοπές του. 

https://www.proininews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.