Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Σέρρες: Λειτουργικό «μπλακ άουτ» στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Σερρών!

Δραματική είναι η κατάσταση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Σερρών, καθώς έμεινε από την 6 Ιουνίου 2019 να «λειτουργεί» με μόλις τρεις ιατρούς, από τους οποίους ο ένας ηλικίας 66χρονών να οδεύει προς τη σύνταξη...

Συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Πλωμαρίτη στις 6 Ιουνίου 2019 μετατίθεται (μετά από αίτημά του) ένας ιατρός από τη μονάδα Τεχνητού Νεφρου του Νοσοκομείου Σερρών στην αντίστοιχη μονάδα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Μετακίνηση σε μονάδα που… πλεονάζουν οι Νεφρολόγοι!

Τα παράλογα ξεκινούν, ότι για την μετακίνηση του ιατρού υπήρχε αρνητική εισήγηση τόσο της Διευθύντριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, όσο και του Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών κ.Ματάκου, αν δεν υπήρχε αντικατάσταση του ιατρού που μετακινούνταν, με άλλον της ίδιας ειδικότητας.
Παρά τις αρχικές, προφορικές διαβεβαιώσεις του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ προς το Νοσοκομείο Σερρών, πως θα βρει αντικαταστάτη, αυτό δεν έγινε, αντ’ αυτού υπέγραψε την μετακίνηση του ιατρού στην μονάδα του ΑΧΕΠΑ, στην οποία σημειωτέων, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ιατροί της ειδικότητας του νεφρολόγου πλεονάζουν!!!


Ελλιπής επιστημονική υποστήριξη

Να σημειωθεί ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Σερρών εξυπηρετεί 75 χρονίως πάσχοντες ασθενείς, που κάνουν προγραμματισμένες αιμοκαθάρσεις, ενώ ταυτόχρονα  υποστηρίζει επιστημονικά, τις δύο ιδιωτικές κλινικές που εδρεύουν στις Σέρρες και εξυπηρετούν άλλους 220 ασθενείς. Συν φυσικά όλα τα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν από ασθένειες ή ατυχήματα.

Κενά στις εφημερίες

Με το υπάρχον προσωπικό (των τριών ιατρών) δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν (εκτός του ότι είναι και παράνομο) να καλυφθούν οι εφημερίες της μονάδας του Τεχνητού Νεφρού, αφού μένουν κενές 9 ημέρες τον μήνα.

Υποσχέσεις για κάλυψη μετά τις… εκλογές !!!

Ο κ.Πλωμαρίτης στις διαμαρτυρίες των ιατρών, αντιτάσσει ότι τώρα δεν μπορεί να μετακινήσει ιατρό γιατί είναι… προεκλογική περίοδος !!! Και ότι το πρόβλημα θα λυθεί μετά τις εκλογές!!!
Έως τότε ιατροί και ασθενείς μπορούν να περιμένουν και να ελπίζουν…
Σαν δεν ντρεπόμαστε!!!

Πηγή: anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.