Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΊΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΆΦΗΣΗ ΕΞΕΤΆΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΌ ΛΑΪΚΌ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ

· Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων εκ Νεφρού είχε συνάντηση σήμερα 14/01/2019 με το Διοικητή του Γενικού Λαΐκου Νοσοκομείου κ. Χαρμανίδη Ηρακλή για το πρόβλημα που είχε ανακύψει με την
συνταγογράφιση των τακτικών εξετάσεων των νεφροπαθών μεταμοσχευμένων . Στην συνάντηση παρεβρέθησαν επίσης εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών και ο καθηγητής νεφρολογίας κ. Ιωάννης Μπολέτης συντονιστής Διευθυντής πανεπιστημιακής νεφρολογικής κλινικής και μονάδας τεχνικού νεφρού του Γενικού Λαΐκου Νοσοκομείου.

Καταθέσαμε στη Διοίκηση του νοσοκομείου την έντονη διαφωνία μας με την αλλαγή του τρόπου συνταγογράφισης των εξετάσεων των νεφροπαθών μεταμοσχευμένων σε οικογενειακούς ιατρούς εκτός του νοσοκομείου. Θέσαμε υπ όψιν της Διοίκησης απόφαση του Υπουργείου Υγείας που αναφέρει ότι οι τους ασθενείς της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα από τα νεφρολογικά και μεταμοσχευτικά κέντρα και εξαιρούνται από το θεσμό του οικογενειακού ιατρού της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Υπογραμμίσαμε την γραφειοκρατική διαδικασία,την απερίγραπτη ταλαιπωρία , την οικονομική επιβάρυνση που θα υφίσταται κάθε νεφροπαθής με την κάθε φορά επίσκεψη σε ιδιώτη ιατρό για να συνταγογραφήσει τις τακτικές εξετάσεις του . Επισημάναμε επίσης και την άρνηση των ιδιωτών ιατρών να συνταγογραφήσουν τις εξετάσεις μας λόγω του περιορισμένου πλαφόν που έχει κάθε γιατρός. Ύστερα από παραγωγική ανταλλαγή απόψεων όλων των μερών η Διοίκηση του Γενικού Λαΐκου Νοσοκομείου απεδέχθη το δίκαιο αίτημά μας.

 Αποφασίστηκε να ανακληθεί άμεσα το μέτρο και οι εξετάσεις των νεφροπαθών μεταμοσχευμένων να συνταγογραφούνται όπως πριν από το νοσοκομείο. Επίσης συμφωνήθηκε να εργαστούμε από κοινού για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των νεφροπαθών που ανακύπτουν σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.