Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πάνω από 400.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για τον εξοπλισμό νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας

Η Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ εξοπλίζει και βελτιώνει τα νοσοκομεία της και τους γιατρούς.


Περισσότερα από 400.000 ευρώ διατίθενται συνολικά, μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και
τεσσάρων Κέντρων Υγείας 25ης Μαρτίου, Τούμπας, Νέας Μηχανιώνας και Σερρών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», με 153.000 ευρώ θα προμηθευτεί είδη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα, μηχάνημα τεχνητού νεφρού αιμοδιήθισης ? αιμοδιαδιήθησης και on-line μεθόδων για τη μονάδα τεχνητού νεφρού, υπέρηχο φορητό για αγγειολογικές εφαρμογές για τη νεφρολογική κλινική καταγραφικό σύστημα ηλεκτροφυσιολογίας για το αεροδυναμικό εργαστήριο.
Στα Κέντρα Υγείας 25ης Μαρτίου, Τούμπας, Νέας Μηχανιώνας και Σερρών θα διατεθούν τέσσερα ακτινογραφικά μηχανήματα, ενώ το Κέντρο Υγείας Σερρών θα αποκτήσει και ένα σύστημα ψηφιοποίησης εικόνων, με συνολικό προϋπολογισμό 262.000 ευρώ. Τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και συντελούν στην αναβάθμιση των συγκεκριμένων μονάδων περίθαλψης, προσθέτοντας νέες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.
«Μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε και σειρά άλλων παρεμβάσεων κάλυψης των κενών στην παροχή υγείας όλων των βαθμίδων, αλλά και βελτίωσης των συνθηκών για γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, όπως και για την περίθαλψη, τη νοσηλεία και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.