Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Λήπτες μυελού των οστών συναντούν τους δότες τους

Μια ιδιαιτέρως συγκινητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου (7μ.μ.), στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (αίθουσα «Αντιγόνη»), στην οποία λήπτες μυελού των οστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συναντήσουν τους δότες τους, έναν τουλάχιστον χρόνο μετά τη μεταμόσχευση.


Στην πανηγυρική εκδήλωση «Γέφυρα Ζωής», η «Φλόγα», σύλλογος εθελοντών γονιών που έχουν παιδιά με καρκίνο και το
«ΚΕΔΜΟΠ- Χάρισε ζωή», μια διεθνώς αναγνωρισμένη δεξαμενή εθελοντών δοτών, θα γιορτάσουν τη συνεργασία τους και θα τιμήσουν τους δότες. Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους λήπτες, που κέρδισαν τη ζωή τους όσο και για τους δότες, που βλέπουν μπροστά τους έναν άνθρωπο ή ένα παιδί που ζει μόνο και μόνο γιατί αυτοί έδωσαν μόσχευμα. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί τη τελευταία ελπίδα και τη τελευταία ευκαιρία για ζωή σε παιδιά και ενήλικες με καρκίνο, όταν όλα τα άλλα μέσα της ιατρικής αποτυγχάνουν, αρκεί να βρεθεί, κάπου στον πλανήτη συμβατός δότης καταχωρημένος στη Παγκόσμια Τράπεζα Μυελού των Οστών. Αυτό δίνει στους δότες μυελού των οστών την ευκαιρία κυριολεκτικά να σώσουν μια ζωή, γιατί για τον λήπτη είναι η τελευταία και μοναδική ευκαιρία να κερδίσει τη ζωή του, όταν όλα τα άλλα μέσα ιατρικής έχουν αποτύχει.
Η «Φλόγα» εδώ και χρόνια στηρίζει με θέρμη την κίνηση για την στράτευση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών, χρηματοδοτώντας μάλιστα την ταυτοποίηση δειγμάτων που συλλέγει το Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου αυτά να καταχωρηθούν στην Παγκόσμια Τράπεζα εθελοντών δοτών. Το ΚΕΔΜΟΠ, με την υποστήριξη της «Φλόγας» έχει ήδη προσφέρει 64 μοσχεύματα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο διεθνής έλληνας τραγουδιστής, Γιώργος Περρής, χρόνια εθελοντής και πολύτιμος φίλος της «Φλόγας», μαζί με το Στάθη Σούλη στο πιάνο, και τη χορωδία των σχολείων του ελληνοαμερικάνικου εκπαιδευτικού ιδρύματος. 

http://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.