Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Η συγκινητική ιστορία της Diana με τον Έλληνα φίλο της – Αποκαλύπτεται για πρώτη φορά

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου του 1996. Η πριγκίπισσα Diana προσγειώνεται στο Ελληνικό. Έλληνες και, φυσικά, ξένοι φωτογράφοι καλύπτουν το ταξίδι της. Μόνο που αυτή τη φορά ο λόγος της επίσκεψής της δεν είναι κάποια κρουαζιέρα στο Αιγαίο με πολυτελή θαλαμηγό. Η Diana επισκέπτεται τη Λίμνη Ευβοίας για να «αποχαιρετήσει» ένα φίλο, τον 27χρονο Γιάννη Καλυβιώτη, που πέθανε από κυστική ίνωση.
Γνωρίστηκαν στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου, εκεί όπου γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, τον Πακιστανό καρδιοχειρουργό Dr. Hasnat Khan. Εκεί ο Γιάννης είχε καταθέσει τις ελπίδες του για θεραπεία, που απαιτούσε μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων. Η φιλανθρωπική δράση της Diana δεν ήταν μια επικοινωνιακή πολιτική, αλλά μια βαθύτερη ανάγκη της και ένας ρόλος που είχε αναλάβει με σοβαρότητα και δέσμευση. Για τον Γιάννη υπήρξε αληθινή φίλη και συνοδοιπόρος. «Θα σταθώ δίπλα του έως το τέλος» είχε πει, μόνο που αυτό το τέλος γράφτηκε σε ένα νεκροταφείο στη βόρεια Εύβοια. Ανάμεσα σε μαυροφορεμένες γυναίκες, συγγενείς και φίλους βρέθηκε και η πιο διάσημη γυναίκα του κόσμου για να τον αποχαιρετήσει, όταν εκείνος έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Ένα χρόνο μετά η πριγκίπισσα είναι κι αυτή νεκρή. Με αφορμή το μοιραίο δυστύχημα στο Παρίσι, δημοσιογράφος από Τα Νέα επικοινωνεί με την οικογένεια Καλυβιώτη και καταγράφει δηλώσεις του αδελφού του Γιάννη, Στάθη Καλυβιώτη. «Η πριγκίπισσα συνέχισε να έχει επαφές με την οικογένειά μας. Τελευταία φορά μίλησε με τη μητέρα μου τις μέρες που βρισκόταν στην Ελλάδα. Είχε εκφράσει την επιθυμία να έρθει για το μνημόσυνο του Γιάννη στις 14 του μήνα. Δεν πρόλαβε. Δεν είπαμε σε κανέναν ότι μιλήσαμε στο τηλέφωνο και ότι θα ερχόταν. Σεβαστήκαμε την επιθυμία της, γιατί για εμάς ήταν μια πραγματική φίλη. Η προσφορά της στην οικογένειά μας ήταν τεράστια. Δεν υποψιαζόμασταν ότι ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να διατηρεί την αγνότητα και την απλότητά του. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος κι αυτό τα λέει όλα. Η πρώτη μας σκέψη είναι να πάμε στην κηδεία. Θεωρούμε χρέος μας να πούμε το τελευταίο “αντίο” σε μια πραγματική φίλη».
Πηγή: People

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.