Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ


Στην Χαλκιδική, στην επαρχιακή οδό Γερακινής - Πολυγύρου και στον Κόμβο Μεταλλείων, η "Νεφροξένια Α.Ε." δημιουργεί τη δεύτερη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στη χώρα η οποία κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία στο διάστημα των επομένων μηνών.

Η εταιρεία, που μέχρι σήμερα υλοποιεί επενδύσεις ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ στις Μονάδες των Χανίων και Χαλκιδικής, σχεδιάζει την
δημιουργία μίας τρίτης Μ.Χ.Α. το 2018, σε ελληνικό νησί, στοχεύοντας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας σε αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς, κυρίως επισκέπτες του εξωτερικού που θέλουν να κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα, αλλά και σε Έλληνες ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δυνατότητες του δημοσίου συστήματος υγείας.

Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο βασικός μέτοχος της "Νεφροξένια", πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος κ. Παντελής Κατσιφαράκης, η Μονάδα θα διαθέτει 30 θέσεις αιμοκάθαρσης που θα γίνεται με την μέθοδο της on line αιμοδιαδιήθησης, υπερσύγχρονα μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό όπως και όλες τις αναγκαίες συνοδές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η κλινική Χαλκιδικής στεγάζεται σε νεόδμητες, υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας1.600 τ.μ. σε δύο επίπεδα, μέσα σε ένα κατάφυτο οικόπεδο έκτασης 12.500 τ.μ. και είναι επιστημονικά διασυνδεδεμένημε το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.
"Επιδίωξή μας είναι να παρέχουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε νεφροπαθείς ασθενείς, που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική η οποία εξελίσσεται σε μεγάλο τουριστικό πόλο με επιμηκυνόμενη τουριστική περίοδο. 

Βεβαίως απευθυνόμαστε και σε Έλληνες ασθενείς, που είτε πηγαίνουν στη Χαλκιδική για διακοπές, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι του νομού καθώς το νοσοκομείο Πολυγύρου μπορεί να εξυπηρετεί περί τα 60-65 άτομα και περί τα 70 επιπλέον αναγκάζονται να πηγαίνουν σε μονάδες της Θεσσαλονίκης για την θεραπεία τους".

Επειδή η "Νεφροξένια" δημιουργείται σε μία μεγάλη έκταση, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της Μονάδας σε επόμενη φάση, εάν υπάρξει ζήτηση από μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Η πρώτη Μ.Α.Χ της "Νεφροξένια" λειτούργησε τον Ιανουάριο του 2016 στα Χανιά της Κρήτης και δέχθηκε ασθενείς αιμοκαθαιρόμενους από την βόρεια και κεντρική Ευρώπη αλλά και από την Αμερική.

Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει υπηρεσίες σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο του Τουρισμού Υγείας που έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται στην Ελλάδα και διαθέτει σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κλινικές αιμοκάθαρσης απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών, των περισσοτέρων προχωρημένης ηλικίας, που συνήθως συνοδεύονται κατά τις διακοπές τους από μέλη των οικογενειών τους.

 Οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς που έρχονται στην Ελλάδα για τουρισμό, διαμένουν στη χώρα μας περί τις δέκα ημέρες ή και για μεγαλύτερα διαστήματα, ενώ πολλές φορές οργανώνονται και γκρουπ νεφροπαθών ασθενών που ακριβώς επειδή μπορούν να έχουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Όπως είπε ο κ. Κατσιφαράκης, η "Νεφροξένια" θα απασχολεί αρχικά περί τα 20 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό ενώ η εταιρεία αποβλέπει στη συνεργασία με τους φορείς της Χαλκιδικής ευρύτερα.

Πηγή: http://www.voria.gr

1 σχόλιο:

  1. Πολυ ενδιαφερον και χρησιμο να δημιουργουνται μοναδες υψηλου επιπεδου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.