Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Νέο αλαλούμ με τα φίλτρα αιμοκάθαρσης στο ΕΣΥ

Νέο αλαλούμ με τη προμήθεια φίλτρων αιμοκάθαρσης στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας να μην αναρτάται στο παρατηρητήριο τιμή της οποίας η έκπτωση θα είναι μεγαλύτερη από 25% της τελευταίας ανάρτησης του παρατηρητηρίου. 
Με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών καταγγέλλει ότι
«ήδη ο πρώτος ''λαγός'' που αμολήσατε στο νοσοκομείο Χανίων έδωσε τιμή 16,30 ευρώ, τιμή που με βάση την τελευταία τιμή του παρατηρητηρίου (21%) δεν υπερβαίνει το 25% και άρα ορθώς κατά την άποψή σας αναρτήθηκε στο παρατηρητήριο». Η τιμή αυτή ήδη έφερε πολλά προβλήματα στην προμήθεια των φίλτρων αφού «φίλτρα οίκων με έρευνα, ποιότητα και αξιοπιστία και που ανταποκρίνονται σε σοβαρές προδιαγραφές δεν προσφέρονται, αλλά και ακόμα και αυτοί που ανταποκρίνονται και προσφέρουν στην τιμή των 16,30 ευρώ δεν διαθέτουν απ΄ ότι φαίνεται τις κατάλληλες ποσότητες για να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία», σημειώνει η Ομοσπονδία. 
Στην επιστολή η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «στον επόμενο διαγωνισμό που προφανώς θα προκηρύξει το νοσοκομείο Χανίων και εφόσον δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για την ποιότητα των φίλτρων κάποιος άλλος ''λαγός'' θα προσφέρει τιμή 12,5 ευρώ δηλαδή έκπτωση εντός των καθορισμένων ορίων». Και συνεχίζει: «μένει λοιπόν να βρεθεί ο επόμενος ''λαγός'' για να πάμε παραπέρα και όπως φαίνεται υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό για το υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας και φυσικά δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις της λοταρίας αυτής στους έτσι και αλλιώς αργοπεθαίνοντες νεφροπαθείς». 
Καταλήγοντας η Ομοσπονδία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της αιμοκάθαρσης και μεταξύ αυτών και τους προμηθευτές να γίνει διαπραγμάτευση.


http://www.healthview.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.