Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Τραγικές εξελίξεις και στις μεταμοσχεύσεις

Ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση κερατοειδούς δοκιμάζονται από ένα ακόμη εμπόδιο: Δεν είναι δυνατή η εισαγωγή των μοσχευμάτων στην Ελλάδα, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών!“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας, για μια ακόμη πτυχή της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα σε 5 μόλις μέρες από το κλείσιμοτων τραπεζών.
Πρακτικά τυφλοί Έλληνες, ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση κερατοειδούς δοκιμάζονται από ένα ακόμη εμπόδιο:
Δεν είναι δυνατή η εισαγωγή των μοσχευμάτων στην Ελλάδα, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών!”  Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Κολεγίου οφθαλμολογίας Καθ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ιατρικού Κολεγίου.

Και συνεχίζει: “Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εισάγει την πλειοψηφία των μοσχευμάτων κερατοειδούς (πάνω από το 90%). Η μεταμόσχευση κερατοειδούς αποτελεί την πιο επιτυχημένη επέμβαση στον άνθρωπο και επαναφέρει το "φως" σε εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά σε όλες τις χώρες.
Δεν είναι φυσικά στιγμή να σχολιάσουμε τη μεγάλη αυτή απαξίωση ενός "πολιτισμένου" κράτους, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η χώρα μας, όπου φαινομενικά η δημόσια και ιδιωτική υγεία είναι υψηλού επιπέδου, αλλά όσον αφορά τις ρυθμίσεις και τη λειτουργία των τραπεζών κερατοειδούς μάλλον συγκαταλεγόμαστε στις χειρότερες του κόσμου!

Η Ελλάδα παρά τα λαμπρά κρατικά και ιδιωτικά θεραπευτήρια δε νέχει αποκτήσει ακόμα ουσιαστική τράπεζα κερατοειδών, με ικανότητα τη συλλογή και διακίνηση εγχώριων δωρηθέντων κερατοειδών!
Οι υποτυπώδεις "τράπεζες" είναι απλά γραφεία εισαγωγής και διακίνησης αλλοδαπών ιστών, από πραγματικά προηγμένες χώρες, όπως η Τσεχία, η Ολλανδία,η  Ιταλία, οι Φιλιππίνες και κυρίως οι ΗΠΑ.

Ο ελληνικός οργανισμός μεταμοσχεύσεων, ουσιαστικά λειτουργεί ως γραφείο αναγγελίας κανονισμών, σχετικά με το τι δεν μπορεί να γίνει και όχι με το τι μπορεί να πραγματοποιηθεί! Ο πρόεδροςτου ΕΟΜ φαίνεται ότι διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.Ένα γραφείο με τηλεφωνητή μετά τις 5μ.μ!, με τηλεφωνητή για μηνύματα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, που ίσως κάποια τραγική οικογένεια επικοινωνήσει για να δωρίσει όργανα και ιστούς του αγαπημένου της μέλους που έχασε! Σε όλες τις χώρες, με εξαίρεση την Ελλάδα, η δημόσια υγεία και η κοινή λογική, έχουν ιδρύσει και λειτουργήσει τράπεζες οργάνων και ιστών – τράπεζες ζωής -, με "περίσσευμα" μάλιστα, ώστε κάποιοι από αυτούς τουςδωρηθέντες ιστούς να βρίσκουν το δρόμο τους προς τη χώρα μας.

Τί θα έλεγε άραγε ο Ιπποκράτης επί τούτου;
Ξεγυμνώνεται σήμερα επίσης η απόλυτη προχειρότητα των ανάλογων φορέων, τόσο κρατικών αλλά και επίσης των αντίστοιχων επιστημονικών εταιριών, που ενώ η ιατρική δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από πολιτικές αναταράξεις και με γνωστό πολιτικό "μέτωπο" επί πολλών μηνών, τώρα λόγω της κλασικής νεοελληνικής προχειρότητας καταδικάζουμε συνανθρώπους μας στο σκοτάδι.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.