Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Καμπανάκι απο τους νεφροπαθείς της Μαγνησίας

Για ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου



Καμπανάκι από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Γιαννάκος μιλά για
ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο εδώ και ένα χρόνο περίπου ο σύλλογος ζητά την πρόσληψη ιατρού νεφρολόγου. «Ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σε άδεια λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει και το κενό δεν έχει αναπληρωθεί», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μονάδα λειτουργεί από δύο μόλις επιμελητές και έναν επικουρικό γιατρό οι οποίοι παράλληλα με τις θεραπείες εκτελούν και χρέη γραμματέα. «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των νεφροπαθών. Αυτή τη στιγμή η μονάδα χρειάζεται τουλάχιστον έναν γιατρό για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα» υπογραμμίζει ο κ. Γιαννάκος.

Οπως εξηγεί, σήμερα εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Βόλου 105 αιμοκαθαρόμενοι, 20 - 25 νεφροπαθείς υποβάλλονται σε πλύσεις περιτοναϊκής και υπάρχουν 50 μεταμοσχευμένοι.

«Ως νεφροπαθείς δεν εξυπηρετούμαστε μόνο από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Στις θεραπείες συμβάλλουν κι άλλες ειδικότητες, που επίσης υπάρχουν ελλείψεις. Το τραγικό είναι ότι έως 25 Φεβρουαρίου τελειώνουν οι συμβάσεις 25 νοσηλευτριών. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει;», η αγωνία του κ. Γιαννάκου.

Ο ίδιος θέτει επίσης και ζήτημα παρεμβάσεων στη Μονάδα. Πλην των νέων κρεβατιών που αγοράστηκαν μέσα από δωρεές, τα παλιά χρειάζονται όπως λέει επισκευές, ενώ συντηρήσεις απαιτούνται στις εγκαταστάσεις της μονάδας.

«Ας ελπίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Υγείας θα ενδιαφερθούν για τα προβλήματα στελέχωσης του Αχιλλοπουλείου και θα δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών και μονάδων», καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών.

ΕΛ. ΧΑΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.