Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Πέθανε στο σκάφος του περιμένοντας την αιμοκάθαρση…


Όπως αναφέρει η εφημερίδα »Ταχυδρόμος», πριν ένα χρόνο ο 84χρονος, που βρέθηκε νεκρός στο σκάφος του, είχε επισκεφτεί το Αχιλλοπούλειο στον Βόλο, όπου έγινε διάγνωση ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα νεφρά του. Από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε
εξασφαλισμένη στέγη, για όσες μέρες χρειάζονταν να παραμένει στον Βόλο για να κάνει τις θεραπείες του, αφού η μόνιμη κατοικία του ήταν στην Αλόννησο. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι ενώ είχε διαγνωστεί ως νεφροπαθής δεν ελάμβανε το διατροφικό επίδομα όπως είχε το δικαίωμα.
Προχθές βρέθηκε νεκρός, τυλιγμένος με μία κουβέρτα μέσα στο σκάφος του. Ένα καΐκι που ήταν αραγμένο στο λιμάνι του Βόλου και είχε γίνει δεύτερο σπίτι για αυτόν τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.
Ο εξασθενημένος οργανισμός του από τις αιμοκαθάρσεις δεν άντεξε. Η καρδιά του τον πρόδωσε και «έφυγε» μόνος, χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να βοηθηθεί.
Ο 84χρονος πριν ένα μήνα νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αχιλλοπούλειο υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Αφότου πήρε εξιτήριο, η αιμοκάθαρση συνεχίστηκε σε ιδιωτική κλινική που είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ και στην οποία μεταφέρονται όλα τα περιστατικά που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο λόγω έλλειψης κλινών.
«Ήταν ένας ηλικιωμένος, που απ’ ό,τι γνωρίζω νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική Κλινική μετά από έμφραγμα. Επειδή ήταν νεφροπαθής υποβαλλόταν σε αιμοκαθάρσεις στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Αχιλλοπούλειο για όσο διάστημα νοσηλευόταν στην Κλινική. Μόλις πήρε εξιτήριο, συνέχισε σε ιδιωτική κλινική» επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο νεφρολόγος κ. Παύλος Μαλινδρέτος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Ο κ. Μαλινδρέτος έκανε επίσης γνωστό, πως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου, έχει δυνατότητα να εξυπηρετεί καθημερινά 100 έως 120 νεφροπαθείς μαζί με τα έκτακτα περιστατικά. Την ίδια στιγμή άλλοι περίπου 90 νεφροπαθείς παραπέμπονται σε δύο ιδιωτικές κλινικές του Βόλου που διαθέτουν Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Ο άτυχος ηλικιωμένος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και εδώ και ένα χρόνο συνολικά υποβαλλόταν σε αιμοκαθάρσεις.
Διέμενε επί τριάντα χρόνια στην Αγγλία και στην Ελλάδα είχε επιστρέψει τον τελευταίο μήνα. Καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του πήρε το σκάφος του που το είχε ελλιμενισμένο στη Σκιάθο και ταξίδεψε για Βόλο.
Ο 84χρονος χρησιμοποιούσε το σκάφος του για σπίτι προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο Αχιλλοπούλειο και να υποβάλλεται στις αιμοκαθάρσεις. Δεν είχε σπίτι για να μείνει στον Βόλο και δεν λάμβανε και το επίδομα των νεφροπαθών.
Όλες αυτές τις εβδομάδες παρέμενε στο σκάφος καθώς ανά δύο μέρες έπρεπε να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση ώσπου τελικά άφησε και την τελευταία του πνοή εκεί στο σκάφος που είχε δεμένο στην παραλία του Βόλου στην πλωτή γέφυρα.
Ο άτυχος 84χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από οξύ έμφραγμα όπως έδειξε χθες η διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής που παρήγγειλε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Εκτιμάται ότι εξέπνευσε προχθές, την ημέρα δηλαδή που εντοπίστηκε νεκρός από την ιδιοκτήτρια ενός άλλου σκάφους που ήταν ελλιμενισμένο στην παραλία του Βόλου και τον γνώριζε.
Όμως, ήδη για τον ηλικιωμένο νεφροπαθή είχαν ξεκινήσει έρευνες καθώς δεν είχε δώσει το «παρών» στην τελευταία του προγραμματισμένη εξέταση.
Η είδηση του θανάτου του χθες σκόρπισε απέραντη θλίψη στην Αλόννησο όπου ήταν ιδιαίτερα γνωστός. Ο άτυχος άνδρας είχε μία κόρη η οποία ενημερώθηκε από το εξωτερικό όπου κατοικεί για την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου και ταξίδεψε εκτάκτως για Ελλάδα.
Σκόρπισε θλίψη και στο Σύλλογο Νεφροπαθών Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Γιαννάκος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι γνώριζε το περιστατικό μέσα από την προσπάθεια που έκανε η γραμματεία ιδιωτικής κλινικής προκειμένου να ενισχυθεί με το επίδομα των νεφροπαθών ο ηλικιωμένος άνδρας. «Χρειαζόταν να έχει τόπο κατοικίας, ενημέρωσα προκειμένου να βγει το επίδομα και ο άνθρωπος να ενισχυθεί οικονομικά», ανέφερε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.