Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Την αγωνία τους για την καθυστέρηση στη μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού μετέφεραν οι αιμοκαθαριζόμενοι στο Μητροπολίτη

Αποδέκτης του έντονου προβληματισμού των αιμοκαθαριζόμενων για τις συνθήκες που επικρατούν στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έγινε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, ο οποίος επισκέφθηκε τη
Μονάδα και συνομίλησε με ασθενείς.
Κατά την επίσκεψη του Μητροπολίτη ο πρώην πρόεδρος των νεφροπαθών του νομού, πρ. Δήμαρχος Ιεράπετρας, Νίκος Χριστοφακάκης τον ενημέρωσε για τον αριθμό των αιμοκαθαριζόμενων και επεσήμανε πως το πρόβλημα της μεταφοράς της Μονάδας στον χώρο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολαου δεν έχει γίνει ακόμα πραγματικότητα, παρά τα πολλαπλά αιτήματα, τις ενέργειες του Συλλόγου, αλλά κυρίως τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν. Το γεγονός καθίσταται σοβαρότερο από τα προβλήματα που χρονίζουν στον ακατάλληλο χώρο, που φιλοξενείται σήμερα η Μονάδα. Μάλιστα το πρόβλημα των οσμών από τις αποχετεύσεις κατά τη χθεσινή ημέρα ήταν οξυμένο, εξ αιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων που έκαναν δυσάρεστη την ανθρώπινη παρουσία στο χώρο της Μονάδας, αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά την ακαταλληλότητα του χώρου.
«Δυστυχώς, η συνάντηση με τον Σεβασμιότατο πραγματοποιείται και φέτος, στις ίδιες συνθήκες, στον ίδιο χώρο, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί πέρυσι ότι τέτοια εποχή η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα βρισκόταν εντός του Νοσοκομείου σε συνθήκες πολύ καταλληλότερες. Λόγω μάλιστα του πνέοντος ανέμου, η δυσοσμία από τις αποχετεύσεις ήταν έντονη και χαρακτηριστική του κλίματος και των συνθηκών που, δυστυχώς, συνεχίζουν να “απολαμβάνουν” οι αιμοκαθαριζόμενοι. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία και οι ευχές του Σεβασμιότατου αποτέλεσαν βάλσαμο στις ψυχές των αιμοκαθαριζομένων, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν θερμά για την παρουσία του στην Μονάδα», επεσήμανε ο κ. Χριστοφακάκης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Μητροπολίτη.

Μέχρι το Πάσχα
Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά το μέτωπο της προετοιμασίας του νέου κτηρίου της Μονάδας δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη αυτή την περίοδο. Υπενθυμίζεται θα δημιουργηθεί στον ανατολικό αύλειο χώρο του Νοσοκομείου στην θέση που βρίσκεται σήμερα η αιμοδοσία, αλλά, για να γίνει το έργο, πρέπει να προκηρυχθεί με τη νέα διαδικασία των δημοσίων έργων, που είναι δύσκολη, και για την τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου υπάρχει προβληματισμός για να αποφευχθούν λάθη που θα οδηγούσαν σε καθυστέρηση.
Όπως επιβεβαιώνει η Διοικητής του Νοσοκομείου το ζητούμενο είναι να μην γίνει λάθος στη διαδικασία γιατί το έργο είναι μεγάλο και για το λόγο αυτό, κατά την τρέχουσα περίοδο εξετάζονται με προσοχή αρκετές λεπτομέρειες. «Υπάρχει ενδεχόμενο πρόσθετης χρηματοδότησης κι από το Νοσοκομείο και κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν και είμαστε σε επαφή με τη μηχανικό της Υγειονομικής Περιφέρειας για να προχωρήσουμε έχοντας κάνει τις συμπληρώσεις και τις διορθώσεις που πρέπει», σημειώνει η Μαρία Σπινθούρη.
Η Διοικητής αποφεύγει να μιλήσει για ακριβές χρονοδιάγραμμα, αλλά θεωρεί πως μέχρι τέλος Μαρτίου η προκήρυξη του έργου θα πρέπει να έχει προχωρήσει. Μάλιστα σημειώνει πως θα χρειαστεί να περάσουν οι αλλαγές από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου κι επειδή η παρουσία όλων των μελών δεν είναι δεδομένη στην πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση, ενδέχεται το θέμα να τεθεί στα τέλη του μήνα. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος της προκήρυξης του έργου δεν θα αργήσει περισσότερο, αφού θεωρείται ώριμο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

https://www.anatolh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.