Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Καρκίνος πνεύμονα σταδίου 4 και μεταμόσχευση: Τι προσφέρει αυτή η τεχνική

Σε ποιους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα απευθύνεται.

Ένα νέο κλινικό πρόγραμμα του Northwestern Medicine προσφέρει μια καινοτόμο εναλλακτική θεραπεία μεταμόσχευσης πνεύμονα για επιλεγμένους ασθενείς με καρκίνο πνεύμονα σταδίου 4.

Τι σημαίνει ο καρκίνος του πνεύμονα σταδίου 4

Ο καρκίνος των πνευμόνων θεωρείται ότι βρίσκεται σε στάδιο 4 όταν έχει εξαπλωθεί σε άλλη περιοχή των πνευμόνων, στο υγρό που περιβάλλει την καρδιά ή τους πνεύμονες ή σε άλλα μέρη του σώματος.

Τα χαρακτηριστικά του καρκίνου πνεύμονα σταδίου 4:

- Δεν ανταποκρίνεται καλά σε

τυπικές θεραπείες για τον καρκίνο όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία

- Δε- Θεωρείται «ασθένεια που περιορίζει τη ζωή»

«Πρόκειται για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με ορισμένες μορφές καρκίνου του πνεύμονα που έχουν εξαπλωθεί στον πνεύμονα, δεν έχουν θεραπευτικές επιλογές και έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής», λέει η Ankit Bharat, MD, επικεφαλής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Northwestern Medicine Canning Thoracic Institute.ν μπορεί να θεραπευτεί από τους πνεύμονες ενός ασθενούς

Καινοτόμος θεραπεία για τον προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα

Ένα νέο κλινικό πρόγραμμα του Northwestern Medicine προσφέρει μια καινοτόμο εναλλακτική θεραπεία για επιλεγμένους ασθενείς με καρκίνο πνεύμονα σταδίου 4: Μεταμόσχευση πνεύμονα.

«Σε αυτό το μοναδικό πρόγραμμα θα συμπεριλάβουμε επιλεγμένους ασθενείς με ορισμένες μορφές καρκίνου του πνεύμονα που περιορίζονται στους πνεύμονες για την εξέταση της διπλής μεταμόσχευσης πνεύμονα εάν οι συμβατικές θεραπείες έχουν αποτύχει», λέει η Δρ Bharat.

Τα αποτελέσματα των πρώτων 75 ασθενών του προγράμματος θα παρακολουθούνται επίσης σε ένα νέο ερευνητικό μητρώο που ονομάζεται Double Lung Transplant Registry Aimed for Lung-limited Malignancies (DREAM), το οποίο καταγράφηκε πρόσφατα στο clinicaltrials.gov.

Πώς λειτουργεί η μεταμόσχευση για τον καρκίνο του πνεύμονα

Χρησιμοποιώντας μια τεχνική παρόμοια με αυτή για τη μεταμόσχευση πνευμόνων που καταστράφηκαν από τον COVID-19, οι χειρουργοί του Northwestern Medicine ξεκινούν αφαιρώντας τους άρρωστους πνεύμονες και καθαρίζοντας τυχόν εναπομείναντα καρκινικά κύτταρα από τους αεραγωγούς πριν μεταμοσχεύσουν τους νέους πνεύμονες.

«Αυτή η καινοτόμος τεχνική περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ασθενούς σε πλήρες καρδιακό και πνευμονικό bypass, αφαιρώντας απαλά και τους δύο καρκινοπαθείς πνεύμονες ταυτόχρονα με τους λεμφαδένες, πλένοντας τους αεραγωγούς και την κοιλότητα του θώρακα για να καθαριστεί ο καρκίνος και στη συνέχεια τοποθετώντας νέους πνεύμονες», λέει η Δρ Bharat. «Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να έχουν δισεκατομμύρια καρκινικά κύτταρα στους πνεύμονες, επομένως πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σχολαστικοί για να μην αφήσουμε ούτε ένα κύτταρο να χυθεί στη θωρακική κοιλότητα ή στην κυκλοφορία του αίματος του ασθενούς. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνική μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου υποτροπής, κάτι που μάθαμε μέσα από την εμπειρία μας με τις πρωτοποριακές μεταμοσχεύσεις πνευμόνων COVID-19», κατέληξε.

https://www.healthstat.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.