Κυριακή 12 Μαΐου 2024

ΕΟΜ: Δώρα ζωής σε 25 ασθενείς από 8 δότες τις ημέρες του Πάσχα

Σε διάστημα μίας εβδομάδας, τις ημέρες του Πάσχα, 8 δότες οργάνων από νοσοκομεία όλης της χώρας έκαναν δώρο ζωής σε 17 ασθενείς που ανέμεναν για μεταμόσχευση ενός συμπαγούς οργάνου και σε άλλους οκτώ που ανέμεναν μεταμόσχευση κερατοειδούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων από τη Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου, έως σήμερα σε δωρεά οργάνων προχώρησαν οι οικογένειες των αποβιωσάντων, με ηλικίες που κυμαίνονταν από 25 έως 78 ετών.

 Παρά την δύσκολη στιγμή οι συγγενείς έδειξαν αλληλεγγύη και ανθρωπιά προς τους άγνωστους συνανθρώπους που υπέφεραν και συναίνεσαν

στη δωρεά των οργάνων των οικείων τους, ενσαρκώνοντας κυριολεκτικά το αναστάσιμο μήνυμα των ημερών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Νοσοκομεία ΠΓΝ Αττικόν, ΓΝ Άρτας, ΓΝΘ Ιπποκράτειο, ΓΝΘ Παπανικολάου, ΠΓΝ Ρίο Πατρών και ΠΑΓΝ Ηρακλείου, μεσούσης μιας δύσκολης εφημέρευσης των εορταστικών ημερών κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τις απαιτητικές διαδικασίες των ως δωρεών, σε συνεργασία με τις Μεταμοσχευτικές Μονάδες της χώρας μας, που διαχειρίστηκαν τα πολύτιμα όργανα προς μεταμόσχευση.


Αναφερόμενος στο εγχείρημα ο πρόεδρος του ΕΟΜ, καθηγητής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης δήλωσε: «Οι ημέρες του Πάσχα εφέτος χαρακτηρίστηκαν από μία, πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα, ροή δωρεάς οργάνων. Πρωτίστως οφείλουμε να συλλυπηθούμε και να ευχαριστήσουμε τις οικογένειες των αποβιωσάντων δοτών και να τους διαβεβαιώσουμε ότι το Σύστημα Μεταμοσχεύσεων της χώρας μας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η προσφορά και η μνήμη των αγαπημένων τους να μείνει ζωντανή. Ακολούθως θα πρέπει να εξάρουμε τη συμβολή και τη συνεργασία όλων των ιατρών και των νοσηλευτών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων, που τις ημέρες αυτές, όπου το Σύστημά μας δοκιμάστηκε συθέμελα, υπερέβαλλαν εαυτόν και έφεραν εις πέρας έναν τόσο μεγάλο αριθμό λήψεων και μεταμοσχεύσεων οργάνων κα ιστών, στα στενά χρονικά περιθώρια της μεταμοσχευτικής διαδικασίας. Στόχος μας είναι αυτή η συχνότητα μεταμοσχεύσεων να αποτελέσει σύντομα μια κανονικότητα, σε ένα επαρκές και λειτουργικό Σύστημα Μεταμοσχεύσεων, προσφέροντας ευκαιρίες ζωής σε όλο και περισσότερους ασθενείς συνανθρώπους μας».


https://www.topontiki.gr

https://www.dwrea-zois.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.